Mersin ve Hatay’daki yangın kontrol altına alındı: Dört gözaltı

Yayın tarihi: 17 Temmuz 2021 Cumartesi 11:51 am - Güncelleme: 17 Temmuz 2021 Cumartesi 11:51 am

Bakan Pakdemirli Mersin ve Hatay’daki yangının kontrol altına alındığını ve Mersin yangını ile ilgili 4 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Aydıncık ilçesine bağlı Pembecik Mahallesi Şırşır mevkiindeki kızılçam ormanında, perşembe günü sabah saatlerinde bilinmeyen nedenle orman yangını çıktı. Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye sevk edilen ekipler, dün havadan ve karadan alevlere müdahale etti.

Şiddetli rüzgar nedeniyle yangına müdahale etmekte güçlük çekilen bölgeye çevre illerden de takviye ekipler yönlendirildi. Ekiplerin 3’üncü günde de alevlere müdahalesi sürüyor. Geceleri yalnızca karadan gerçekleşen müdahale, havanın aydınlanmasıyla havadan da yapılmaya başlandı.

Akbelen Ormanı’nda kıyım başladı, köylüler nöbette

MERSİN’DE YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI, DÖRT GÖZALTI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Mersin’in Aydıncık ilçesi ile Hatay’ın Hassa ilçesindeki orman yangınlarının kontrol altına alındığını kaydetti. Bölgede 200 hektar alan, zarar gördü.

Pakdemirli, Mersin yangınıyla ilgili dört kişinin de gözaltına alındığını belirterek, “Yaklaşık 1500 hektar alan bu yangından etkilenmiş durumda. Bir kısmı örtü yangını yani alanın tamamı yandı diyemeyiz ama 1500 hektarda toplamda bir hasar gözlemlenebiliyor. Yangının enerji nakil hattından kaynaklandığı şüphesiyle dört kişi gözaltına alınmış vaziyette. Soruşturmaları devam ediyor” dedi.