Mersin Valiliği ‘Dünya Barış Günü’ konserini yasakladı!

Yayın tarihi: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:15 pm - Güncelleme: 24 Ağustos 2022 Çarşamba 10:20 pm

Mersin Valiliği, İnsan Hakları Derneği’nin (İHD) 1 Eylül Dünya Barış Günü için düzenleyeceği konseri yasakladı. Konserde O Ses Türkiye’de birincilik elde eden Dodan Özer ile Pınar Aydınlar sahne alacaktı. 

AKP iktidarının festival ve konser yasaklarına bir yenisi daha eklendi. Milyon Fest Fethiye’nin yasaklanmasının ardından Mersin’de İHD’nin 1 Eylül Dünya Barış Günü kapsamında yapacağı Pınar Aydınlar ve Dodan Özer’in sahneye çıkacağı konseri yasakladı.

“UYGUN GÖRÜLMEDİ”

MA’nın aktardığına göre; Mersin Valiliği, İHD tarafından yapılan başvuruyu konserin “uygun görülmediği” gerekçesiyle reddetti.

2 Eylül günü Yenişehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılması planlanan konsere sanatçılar Pınar Aydınlar ve Dodan Özer katılacaktı.

Dernek, yarın 12.30’da Özgür Çocuk Parkı’nda konuya dair açıklama yapacak.

KILIÇDAROĞLU VALİLERİ UYARMIŞTI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Milyon Fest Fethiye’nin iptal edilmesinin ardından Twitter hesabından paylaşımda bulunmuştu. Kılıçdaroğlu, ardı ardına konser ve festivallerin yasaklanmasına tepki göstererek valileri uyarmıştı. Kılıçdaroğlu şunları dile getirmişti:,

“Valileri uyarıyorum; öyle kafanıza göre gençlerin eğlenmesini yasaklayacaksınız, biz hepimiz de boynumuzu eğeceğiz mi zannediyorsunuz? Yok öyle yağma. Konser yasaklamaya devam ederseniz, milyonları karşınızda bulacaksınız. Şakşakçılık yapmayın, devletin valisi olun. Devletin!”

 

 

Kılıçdaroğlu’ndan valilere festival uyarısı! “Şakşakçılık yapmayın, devletin valisi olun”