Mersin Büyükşehir’den yılbaşı öncesi kadın üreticilere destek

Yayın tarihi: 23 Aralık 2020 Çarşamba 9:33 pm - Güncelleme: 23 Aralık 2020 Çarşamba 9:33 pm

Başkan Seçer, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda düzenlenen “Kadın Üreticiler Yeni Yıl Etkinliği”ne katılarak stantları ziyaret etti. Kadın üreticilerin el emeği göz nuru ürünlerini satışa sunduğu stantları tek tek gezen Seçer, “Kadınların el emeklerinin, göz nurlarının ekonomik değere dönüşmesi için her türlü katkıyı yapıyoruz. Şunu gördüm; gerçekten imkân sunduğumuz zaman, onlara yardımcı olduğumuz zaman harikalar yaratıyorlar” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, göreve geldiği günden bu yana üretici kadınlara desteğini her geçen gün artırıyor. Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda “Kadın Üreticiler Yeni Yıl Etkinliği” düzenledi. Kentin 13 ilçesinde üretim yapan kadınlar, Mersinden Kadın Kooperatifi ve Hayat Ağacı Kooperatifi bünyesinde stant açıp ürünlerini sergiledi. Başkan Seçer, etkinliğin açılışına katılarak 50 stantta 80 kadın üreticinin el emeği, göz nuru ürünlerini inceledi. Başkan Seçer’e Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış ile Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Şerife Hasoğlu Dokucu da eşlik etti.

“KADIN KOOPERATİFLERİMİZİN DESTEKÇİSİYİZ”

Her imkanda ve fırsatta kadınlara sunulan desteğin harikalarla cevap bulduğunu belirten Seçer, en önemli amaçlarından birinin kadınların ekonomik hayata dahil edilmesi olduğunun altını çizdi. Seçer, kadınların güçlerini ortaya çıkarmak ve onlara katkı sunmak için birçok çalışma yaptıklarını hatırlatarak, “Mersinden Kadın Kooperatifi aslında bir gönüllü ordusunda emekleriyle şekil bulan bir kooperatif. Biz de belediye olarak her türlü desteği veriyoruz diğer kooperatiflerimize de olduğu gibi. Değer veriyoruz, projelerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Mersin’de bu konuda çalışan bütün kooperatiflerimizin yanındayız, destekçisiyiz. Bu süreçte bazı sıkıntılar yaşanmıyor değil. Özellikle pandemi süreci, birçok alanda olduğu gibi kadınların çalışmalarına da sekte vurdu ama her şeye rağmen bugün burada pandemi ve hijyen kurallarına uygun bir şekilde çok güzel bir ortam sağladı arkadaşlarımız” dedi.

“İMKAN SUNDUĞUMUZ ZAMAN KADINLAR HARİKALAR YARATIYORLAR”

Stant alanındaki izlenimlerini de aktaran Seçer, “Bunlar güzel resimler. Çok güzel tablolar. Huzurlu olmak; bir kent için, toplum için öncelikli olmalı. Bir evde önce huzur olmalı. Zenginsiniz, paranız var, geliriniz var, huzurunuz yok, hiçbir işe yaramaz. Önce biz kentte mutluluğu, huzuru sağlayalım, insanları bir araya getirme gayreti içerisinde olalım. Ama tabii ki insanların insanca medeni yaşamı için de bir gelire ihtiyacı olduğunu biliyoruz. Kadınların bu sebeple el emeklerinin, göz nurlarının ekonomik değere dönüşmesi için her türlü katkıyı yapıyoruz. Şunu gördüm; gerçekten imkân sunduğumuz zaman, onlara yardımcı olduğumuz zaman harikalar yaratıyorlar. Bu bölgenin havasından, suyundan, dağından, toprağından nesinden bilmiyorum ama Mersin harika insanlar topluluğu. Burada kendimi çok şanslı addeden bir belediye başkanıyım. Çok daha güzel günler olacak” diye konuştu.

“MERSİNLİ HEMŞERİLERİMİN YENİ YILINI KUTLUYORUM”

Başkan Seçer, pandeminin yarattığı sıkıntıların her birlikte el birliği ile aşılacağını da sözlerine ekleyerek, “Yeni bir yıla giriyoruz. Tabii ki tüm dünyanın sıkıntılı olduğu bir süreç, bunlar da aşılacaktır. Bunu el birliği ile birlik, beraberlik içerisinde aşacağız. Bundan en küçük bir endişem bile yok. Gelecek günlerin bugünlerden çok daha iyi olacağını görüyorum. Buna inanıyorum. Biz de elimizden geleni değil, gereğini yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz. Ben tüm Mersinli hemşerilerimin bu vesileyle yeni yılını kutluyorum. Nice nice güzel yılbaşlarını beraber yaşayalım” temennisinde bulundu.

“BURAYI BİZ KADIN ÜRETİCİLERE TAHSİS ETTİĞİ İÇİN BAŞKANIM’A ÇOK TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Bugün başlayan ve yarın da devam edecek olan etkinlikte Toroslar İlçesi’nden katılarak standını açan Sevcan Kaya, Başkan Seçer’e kendilerine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Kaya, “Başkanıma çok teşekkür ediyorum burayı biz kadın üreticilere tahsis ettiği için. Sağ olsun, var olsun” diye konuştu.

“KADIN ÜRETİCİLER İÇİN ÇOK İYİ”

Sahilde gezerken stantları gören ve gezmeye karar veren vatandaş Ayfer Peker, kadın üreticilere destek olmak için alışveriş yapacağını söyleyerek, “Gezerken burayı gördük. Çok güzel bir yer, çok hoş. Çiçek alacağım ben de. Kadın üreticiler için çok iyi. Biz de alışveriş yaparak destek veriyoruz” ifadelerini kullandı.

“KADIN HER ZAMAN KAZANIR”

Stantları gezen vatandaşlardan bir diğeri Nazan Işık ise gezerken oldukça keyif aldığını belirterek, “Hem üreten kadınlarımızı desteklemek hem de bir nebze olsun içimizin açılması adına buraya geldik. Alışveriş yaparak katkıda bulunuyoruz üretici kadınlarımıza. Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir etkinlik hazırladığı için çok teşekkür ediyorum ” dedi. Başkan Seçer’in kadın üreticileri desteklemesini de takdir ettiğini ifade eden Işık, “Kadınların evde bir şeyler üretip kendi paralarını kazanmasını desteklemesi, onlara bu imkanı tanıması, onlara pazarlar açması, kadınları desteklemesi çok güzel. Dünya kadınlar var olduğu sürece ayakta olacak. Kadın her zaman kazanır” diye konuştu.

Mut Taşhan Kadın Üreticileri de stant açan kadınlar arasındaydı. Mut’lu kadınlar Başkan Seçer’e kendi üretimlerine sağladığı katkı ve imkandan dolayı teşekkür etti.