Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ eğitimi

Yayın tarihi: 22 Aralık 2020 Salı 5:41 pm - Güncelleme: 22 Aralık 2020 Salı 5:41 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi, 13 hizmet biriminde görev alan 88 personele çevrimiçi ortamda ‘Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ eğitimi verdi. Eğitim, İnsan Hakları Kentleri Projesi kapsamında Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Koordinatörü ve Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Eğiticisi Hilal Gencay tarafından gerçekleştirildi.

Kadın merkezli çalışmaları, istihdamda kadınlara yönelik uyguladığı pozitif ayrımcılık ve hizmette eşitlikçi anlayışıyla adından söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı personeline yönelik “Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” eğitimi verdi.

88 personel eğitimden geçti

Söz konusu eğitim, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından kadına hizmet amacıyla açılan 13 hizmet biriminde görev alan 88 personele yönelik olarak pandemi tedbirleri kapsamında video konferans yöntemiyle gerçekleştirildi. Eğitim, Raoul Wallenberg İnsan Hakları ve İnsancıl Hukuk Enstitülüsü (RWI) tarafından yürütülen İnsan Hakları Kentleri Projesi kapsamında Kadının İnsan Hakları Yeni Çözümler Derneği Koordinatörü ve Kadının İnsan Hakları Eğitim Programı Eğiticisi Hilal Gencay tarafından verildi.

Eğitime, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’nın hizmet birimleri olan Tarsus Gençlik kampı, Terapi Merkezi, Öğrenci Merkezi, Kadın Danışma Merkezi, Kadın Konuk Evi, Adile Teyze Kreşi, Münir Özkul Kreşi, Yenice Toplum Merkezi, Terzihane, Etkinlik Merkezi, Atgirmez Çocuk Oyun Atölyesi, Kadın ve Öğrenci Danışma Merkezi, Geri Dönüşüm Evi ve İdari binada görev alan personeller katıldı. Eğitimde, ‘toplumsal cinsiyet kavramları’, ‘toplumsal cinsiyet rolleri’, ‘toplumsal cinsiyete duyarlı veri’ konularına değinildi.