Mersin Büyükşehir, anneleri unutmuyor

Yayın tarihi: 8 Mayıs 2020 Cuma 2:50 pm - Güncelleme: 8 Mayıs 2020 Cuma 2:50 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaklaşan “Anneler Günü” dolayısıyla kent genelindeki anneleri ziyaret ederek, onlara çiçek hediye etti. Binlerce anneye sukulent çiçek ve yeni doğum yapmış yüzlerce anneye de yeni doğan bebeklere uygun hazırlanan “El Bebek Gül Bebek Paketi” hediye eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Koronavirüs sürecinde de anneleri unutmadığını bir kez daha göstermiş oldu.

Büyükşehir ekipleri, Anneler Günü öncesinde annelik duygusunu ilk kez tadan ve bu yıl ilk Anneler Günü’nü kutlayan Yasemin Göven’den Mersin’in tanınmış simalarından Selma Yağcı’ya kadar her yaştan ve her kesimden anneye tek tek ulaştı. Annelerin kapılarını çalan ekipler, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamını ileterek, yaklaşan “Anneler Günü”nü kutladı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ekipleri, yaklaşan “Anneler Günü” dolayısıyla kent genelindeki anneleri ziyaret ederek, onlara çiçek hediye etti. Binlerce anneye sukulent çiçek ve yeni doğum yapmış yüzlerce anneye de yeni doğan bebeklere uygun hazırlanan “El Bebek Gül Bebek Paketi” hediye eden Büyükşehir Belediyesi ekipleri, Koronavirüs salgını sürecinde de anneleri unutmadığını ve her daim onların yanında olduğunu gösterdi.

Her yaştan anne ziyaret edildi

Büyükşehir Belediyesi, “Anneler Günü” öncesinde, Macit Özcan Spor Kompleksi’nde konaklayan sağlık çalışanı annelerden pazarlarda satış yapan kadın üreticilere, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ve Mersin Toros Devlet Hastanesi’ndeki sağlık çalışanı annelerden yeni doğum yapmış ve annelik duygusunu ilk kez tatmış annelere, eczacı annelerden kadın muhtarlara, yakın zamanda evlatları şehit olan annelerden Mersin’in tanınmış simalarından Selma Yağcı’ya kadar her yaştan ve her kesimden anneye tek tek ulaşıyor.
Özgecan Aslan’ın annesi Songül Aslan’ı da bu gününde unutmayan Büyükşehir Belediyesi, Aslan’ı da ziyaret ederek, “Anneler Günü”nü kutladı ve çiçek hediye etti. Songül Aslan, çiçekler için duyduğu mutluluğu dile getirerek, kendilerini unutmayan Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti.

Hediye çiçekler, Mersin’den KOOP tarafından hazırlandı

Büyükşehir ekipleri, her yaştan ve her kesimden annenin kapısını çalarak, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in selamını ileterek, yaklaşan “Anneler Günü”nü kutladı. Belediye ekiplerini karşılarında gören annelerin mutluluğu ise gözlerinden okundu.
Mersin Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi (MERSİNDEN KOOP) tarafından hazırlanan çiçekleri hediye eden ve bebek paketlerini de yeni doğum yapmış annelere ulaştıran Büyükşehir Belediyesi ekipleri, dağıtımları Mersin merkez ve ilçelerde hafta boyunca devam ettirecek.

Anneler, Başkan Seçer’e teşekkürlerini iletti

Emekli öğretmen ve mali müşavir Aynur Sakuçoğlu, ekipleri karşısında gördüğünde büyük mutluluk duyduğunu belirterek, yaklaşık 8 yıldır oğlu ile bir araya gelemediği için bugünleri buruk kutladığını söyledi. Sakuçoğlu, “Ben de bir anneyim, bir oğlum var. Bu yıl ziyaretinizle olayı çok anlamlı hale getirdiniz. Ben biraz buruk kutlarım bugünü. Çünkü oğlum 7-8 yıldır Amerika’da yaşıyor. Bugünlerde bir türlü bir araya gelemiyoruz. Çok anlam kattınız. Vahap Başkanım’a, ekibine, sizlere çok teşekkür ediyorum. Kadınları her zaman ön plana çıkaran çalışmalarının farkındayız, destekliyoruz ve her zaman yanındayız. Çok teşekkürler” dedi.
Annelik duygusunu ilk kez tadan ve bu yıl ilk “Anneler Günü”nü kutlayan Yasemin Göven, ekipleri kucağında bebeği ile karşıladı. Minik Masal ile çiçekleri ve paketleri ekiplerden alan anne Göven, “Tüm annelerin ‘Anneler Günü’nü kutlarım” dedi.

Selam Yağcı’dan teşekkür şiiri

Büyükşehir Belediyesi ekipleri ayrıca Mersin’in tanınmış simalarından ve Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı’yı da ziyaret ederek, çiçek hediye etti. Ekipleri gördüğünde çok mutlu olan ve Başkan Seçer’i oğlu gibi gördüğünü belirten Selma Yağcı, “Doğrusu duygulandım. Biz de belediye başkanlarımızdan bunu bekliyoruz. Tabi kentimiz için yaptıkları, yapacakları çok büyük işler var. Ama bunların içinde sevgi olmazsa, yaklaşıp, kucaklamak olmasa, birlikte sanat ve kültürü paylaşmazsa, ben o başkan için çok güzel konuşamam. Ama çok şükür ki, Vahap Başkanımız bütün bunları yapıyor. O benim oğlum gibi. Gözü ve eli üstümde. Bunu hep hissediyorum. Çok şükür ki var” dedi.

Selma Yağcı, ayrıca anılarından ve annesinden söz ederken, ekiplere teşekkür etmek amacıyla “Küçük İstavritin Öyküsü” adlı bir de şiir okudu.