Mersin Büyükşehir, 50 yıldır beklenen köprüyü yapıyor

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2020 Salı 2:48 pm - Güncelleme: 30 Temmuz 2020 Perşembe 3:04 pm

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, asfalt çalışmalarının yanı sıra ihtiyaç duyulan bölgelerde köprü yapımı da gerçekleştiriyor. Erdemli’de Mergin Çayı üzerinde köprü yapımına aralıksız olarak devam eden ekipler, Hüsametli, Veyselli, Tapureli, Alibeyli, Elbeyli, Yeniyurt güzargahlarını birbirine bağlayan grup yolunda iyileştirme çalışmalarına eş zamanlı olarak devam edecek.

Geçtiğimiz günlerde Erdemli ziyareti kapsamında Mergin Çayı üzerindeki şantiye alanını ziyaret eden Başkan Seçer, “Değerli bir çalışma oluyor. Umut ediyorum, bittikten sonra da bu bölgenin halkı bize teşekkür edecek. Çünkü hakikaten hayatları kolaylaşacak” demişti. Erdemli ve Mezitli ilçelerini birbirine bağlayan Şahna Deresi üzerinde yapımı devam eden menfez köprüde ise sona gelindi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde kaliteli ve güvenli bir yol ağı oluşturmak için sürdürdüğü çalışmalarına devam ediyor. Yol yapım, bakım ve onarım ekipleri, asfalt çalışmalarının yanı sıra ihtiyaç duyulan bölgelerde köprü yapımı da gerçekleştiriyor. Erdemli İlçesi Mergin Çayı üzerinde köprü yapımı çalışmaları aralıksız olarak devam ederken, Erdemli ve Mezitli ilçelerini birbirine bağlayan Şahna Deresi üzerinde yapımı devam eden menfez köprüde ise sona gelindi.

Erdemli’de Mergin Çayı üzerinde köprü çalışmaları sürüyor

Trafikte vatandaşların can güvenliğini ve rahat ulaşımını sağlamak için çalışmalarını yürüten Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mergin Çayı üzerinde köprü yapımına başladı. 70 metre uzunluğunda olan köprünün yapımı ile birlikte 1162 metre uzunluğundaki yolda iyileştirme yapılacak.

İhraç edilen tarım ürünlerinin fazla olması nedeniyle bölgede üretilen ürünlerin naklini yapan tırların mevcut köprüden geçişlerde sıkıntı yaşaması ve köprünün karayolları standartlarına uygun olmaması nedeniyle yeni köprünün yapım çalışmalarına başlandı. Özellikle can ve mal güvenliği açısından önem arz eden çalışmalar tamamlandığında daha konforlu ve güvenli bir ulaşım sağlanmış olacak, bölgede üretilen ürünler zarar görmeden ülke ve dünya pazarına ulaştırılacak.

Şahna Deresi üzerine yapılan menfez köprü çalışmalarında sona gelindi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, yıllardır çözüme kavuşturulmayı bekleyen büyük bir sorunu daha çözmek için çalışmalarına hızla devam ediyor. Erdemli ve Mezitli ilçelerini birbirine bağlayan menfez köprünün yapım çalışmalarında sona gelindi. Yoğun yağışlarda meydana gelen sel sebebiyle ulaşıma kapanan ve vatandaşlar için ulaşım sorunu oluşturan Şahna Deresi geçişinde yapılan çalışmalar, özellikle bölgede yaşayan vatandaşlar için büyük önem taşıyor.

Yapım çalışmalarında sona yaklaşılan menfez köprü tamamlandığında, Erdemli’nin Üzümlü ve Mezitli’nin Tol Mahallelerinde yaşayan vatandaşlar, her mevsim güvenle ulaşım sağlayabilecek. Her kış yoğun yağışlarda sel sularına kapılan ve zarar gören baks menfezler yerine kalıcı, dayanıklı ve uzun yıllar kullanılacak olan bir menfez köprü bölge halkına hizmet verecek.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde çalışmalarını Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı, kent genelinde daha kaliteli ve konforlu bir yol ağı için hizmetlerine devam edecek.

Seçer: “Bölge halkı bize teşekkür edecek. Çünkü hayatları kolaylaşacak” demişti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geçtiğimiz günlerde Erdemli ziyareti kapsamında, Mergin Çayı üzerinde yapılan köprünün şantiye alanını gezerek, çalışmalar hakkında bilgi almıştı. Çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulunan Seçer, şunları söylemişti:

“Buralar tarımsal üretimin yoğun olduğu bölgeler. Buranın önemini bir kat daha ortaya çıkıyor. Çok yoğun çalışan bir bölge. Burada dar bir köprü var. Zaman zaman büyük araçların dönmekte zorluk yaşadığı keskin bir viraj yer. Kış aylarında da yükselti güneşi kestiği için don ve buzlanma oluyor, o da tehlike yaratıyor. Dolayısıyla direkt karşıya geçeceğimiz için bu sorun da ortadan kalkacak. Trafik açısından daha rahat ve güzel olacak. Yaptığımız imalat köprü 70 metre uzunluğunda, 1162 metre de yeni yol yapıyoruz. Viraj ortadan kalkıyor ve yol kısalıyor aynı zamanda. Değerli bir çalışma oluyor. Umut ediyorum bittikten sonra da bu bölgenin halkı bize teşekkür edecek. Çünkü hakikaten hayatları kolaylaşacak. Özellikle tarım üreticilerinin yoğun olduğu bölge, buradan tarım ürünleri hale, pazara ulaşıyor ve sıkıntı yaşanıyor dedikleri için de önemsedim. Allah nasip etti, göreve gelir gelmez de projesi gerçekleşti, ihalesi yapıldı. Şu anda da imalatı devam ediyor.”

Yeniyurt Mahalle Muhtarı Ertuğrul Tat, Tapureli Mahalle Muhtarı Hasan Yıldız, Hüsametli Mahalle Muhtarı Faruk Eser ve Veyselli Mahalle Muhtarı Bülent Arslan da köprü projesinden dolayı Başkan Seçer’e teşekkür etmiş, bölgeye 50 yıl önce köprü yapıldığını, o günün şartlarında yapılan köprünün bugün yetersiz olduğunu ve yıllardır yeni bir köprü beklediklerini belirtmişti.