‘Mermi dolu kavanoz’dan sonra muhalefete bir tehdit daha!

Yayın tarihi: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 7:25 am - Güncelleme: 6 Mayıs 2020 Çarşamba 7:28 am

CHP’ye art arda tehdit yağıyor. Önce mermi dolu bir kavonoz sosyal medyadan paylaşıldı. Şimdi de Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı Vefa Sosyal Destek Grubu’nda görevli Ömer Kenan Erdoğan, sosyal medya hesabına yüklediği uzun namlulu silah fotoğrafıyla siyasi parti ve meslek odalarını etiketleyerek tehditte bulundu.

Daha önce de AKP’li bir isim mermi dolu kavanoz fotoğraf paylaşarak CHP’yi tehdit etmişti. CHP, HDP, DİSK ve TMMOB için “vatan haini” ifadesini kullanan Erdoğan ise 90’lı yılların faili meçhul cinayetlerine atıf yapılmak için kullanılan “beyaz toros” ifadesini de uzun namlulu silahla verdiği fotoğrafın altına “çare beyaz toros” olarak yazdı.

AKP Gençlik Kolları üyesinden CHP’ye ‘mermili’ tehdit

VALİLİK: SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULMUŞTUR

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Gaziantep Valiliği “Bahse konu şahsın Şahinbey Kaymakamlığı ile ilgisi bulunmamakta olup olayın akabinde Vefa Destek Grubu ile de ilişiği kesilmiş, hakkında Gaziantep Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulmuştur. Adli süreç devam etmektedir” ifadelerini kullandı.

CHP’lileri mermi ile tehdit eden AKP’li için skandal karar!

İŞTE O PAYLAŞIMLAR:

CHP’den ‘mermili’ tehdide sert tepki!

HUKUKİ SÜRECİN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği’ne bağlı Mimarlar Odası, Erdoğan’ın tehditleri karşısında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı ve yazılı bir basın açıklaması paylaştı.

Mimarlar Odası yaptığı açıklamada “Odamızı hedef gösteren paylaşımdan sorumlu Gaziantep Şahinbey Kaymakamlığı, Vefa Sosyal Destek Grubu Görevlisi Ömer Kenan Erdoğan isimli şahıs hakkında Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmanın yanı sıra tazminat davası da açılacak olup; değerli kamuoyumuza açıklama yapmak gereği duyulmuştur” ifadelerini kullandı.

“İktidarı eleştirmek yasak, muhalif siyasetçilere tehdit ve hakaret serbest!”

Mimarlar Odası’nın rant ve talan politikaları karşısında kararlı duruşu sebebiyle bu tehditlere maruz kaldığının altının çizildiği açıklama şöyle sonlandırıldı:

“Mimarlar Odası olarak, bu vesile ile hukuka ve demokrasiye inanan meslek odaları üzerinde oluşturulmaya çalışılan bütün siyasi baskılara karşın bilimin rehberliğinde ve kamu yararı doğrultusunda mimarlık, kent ve çevre değerlerini savunma mücadelemizi sürdürmekte kararlı olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz.

MHP’den Canan Kaftancıoğlu’na tehdit

Odamız, yöneticilerimiz ve mücadelemizin saygınlığını toplum nezdinde karalama ve hedef göstermeye çalışan açıklama ve paylaşımları kınıyor; bir süredir sistemli bir şekilde iftira, karalama ve tehdit içeren açıklama ve paylaşımlar yapanlar hakkında başlattığımız hukuki sürecin takipçisi olacağımızı değerli kamuoyumuzla paylaşıyoruz”

AKP’li eski vekil isim vermeden Özgür Özel’i mezarla tehdit etti