Merkez’in artırım kararı sonrası TL faizleri zirveyi gördü!

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 12:01 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 12:02 pm

Merkez Bankası’nın faiz arttırımlarının ardından TL mevduatlara olan ilginin artmasıyla 1-3 ay vadeli mevduatların faizi yüzde 46‘yı aştı ve son 20 yılın zirvesine ulaştı.

İktidarın 2023 Genel Seçimleri’nin ardından “Nas” politikalarını terk etmesiyle Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) peş peşe faiz artırımı kararı alması TL mevduata olan ilgiyi arttırdı.

TCMB’nin paylaştığı verilere göre vadeli mevduatlarda en yüksek paya sahip olan 1-3 ay vadeli mevduatlarda bankalarca uygulanan faiz oranı 17 Kasım haftası itibarıyla yüzde 46.25’e çıktı. Böylece mevduat faizi 20 yılın zirvesine ulaştı.

TCMB son olarak geçen haftanın verilerini yayımlarken bugünkü 500 baz puanlık faiz artırımı sonrası bazı bankaların mevduat faizlerinde 2 puan civarında artışa gittiği ve düşük miktarlı mevduatlar için bile yüzde 48 seviyesine yaklaşıldığı görüldü.

Bankacılık kaynakları TL mevduata vatandaşın ilgisi artarken bankaların bu üründeki rekabetinin de arttığına dikkat çekti. Kısa süre içinde yüzde 50 faiz oranının görülme ihtimalinin yüksek olduğunu belirtti.

Faiz ertesi dolarda yeni rekor: 29’a koşuyor

 

Kaynak: TELE1