MHK görevinden istifa eden Namoğlu: Bu konuda kararlıyım

Yayın tarihi: 12 Şubat 2019 Salı 4:32 pm - Güncelleme: 12 Şubat 2019 Salı 10:53 pm

Süper Lig’de üst üste yaşanan hakem hatalarının ardından; Merkez Hakem Kurulu Başkanı Yusuf Namoğlu, TFF Başkanı Yıldırım Demirören’e istifasını verdi. TFF, MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nun istifasını kabul etti.

Bu sezon başında uygulanmaya başlayan VAR sistemine rağmen maçlarda yaşanan hakem hatalarının devam etmesi, tepkileri çoğalttı.

Son olarak Kayserispor-Fenerbahçe maçının hakemi Alper Ulusoy ve Galatasaray-Trabzonspor maçının hakemi Ümit Öztürk’ün performansı sonrası iki ekibin taraftarları ve yöneticileri MHK Başkanı Yusuf Namoğlu’nu eleştiri yağmuruna tutmuştu.

Sosyal medya üzerinden #SürenDolduNamoğlu ve #YusufNamoğluIstifa, #NamoğluVARsaİyiNiyetYok diyerek tepkilerini dile getiren taraftarlar, #İstifaEtNamoğlu etiketiyle gündem olmayı sürdürüyordu.

Namoğlu Yıldırım Demirören’i telefonla arayarak “Başkanım, gördüğüm lüzum üzerine ayrılmaya karar verdim. Bu konuda kararlıyım, geri adım atmayı düşünmüyorum” diye konuştu.

TRT Spor’a konuşan Namoğlu, “Ben resmi olarak istifamı vermedim. Yarın (Çarşamba) vereceğim. Bu haftaki atamaları yapmamız gerekiyor. Yeni bir başkanın gelip bunu yetiştirme ihtimali yok. Devlette devamlılık vardır. Kararı çok düşündüm. Türk futboluna daha iyi hizmet etme adına, daha iyi bir ortam meydan getirme adına, kimsenin yıpranmaması adına görevimi bıraktım. Biz dürüstçe görevimizi yaptık. Resmi istifamı verdikten sonra gerekli açıklamaları yapacağım.”