Merkez Bankası’nda gece yarısı operasyonu: Dolar 9,18’e fırladı

Yayın tarihi: 14 Ekim 2021 Perşembe 12:10 am - Güncelleme: 14 Ekim 2021 Perşembe 5:20 pm

Merkez Bankası yönetimindeki iki başkan yardımcısı ve bir PPK üyesi görevden alındı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu’yla görüşmesinin ardından, TCMB’de iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu Üyesi görevden alındı.

Dolar aldı başını gidiyor! 1 Dolar 9,17 lira

Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre TCMB Başkan yardımcıları Semih Tümen, Uğur Namık Küçük ve Para Politikası Kurulu Üyesi Abdullah Yavaş görevlerinden alındı. Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak getirilirken Para Politikası Kurulu Üyesi olarak da Yusuf Tuna atandı.

DOLAR FIRLADI

Atama kararının ardından güne 9.5’ten başlayan dolar/TL, 9,18341 seviyesine kadar yükselerek yeni rekor kırdı. Euro/TL de 10,638 seviyesine kadar yükselerek rekor tazeledi. Dolar/TL, kurunun saat 00.30 itibariyle 9,16 seviyesinde seyrettiği görüldü.

Erdoğan ile Merkez bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu görüşme sonrası, Bloomberg’de konuyla ilgili yer alan haberde, Para Politikası Kurulu üyesinin görevden alınmasının konuşulduğu kaydedilmişti.

Merkez Bankası geçen ayki toplantısında sürpriz bir biçimde politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 18’e çekmişti.

REUTERS’TAN KAVCIOĞLU İDDİASI

Geçen hafta Reuters, Erdoğan’ın yedi ay önce göreve getirdiği Kavcıoğlu’na güvenini kaybetme aşamasına geldiğini, son haftalarda iletişiminin de belirgin şekilde azaldığı iddia etmiş ve Kavcıoğlu’nun görevden alınacağının mesajını vermişti.

Erdoğan, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu’nu kabul etti