Merkez Bankası başkanına tepki: Dövizin satıldığını söylemiyor hala işlem diyor

Yayın tarihi: 16 Nisan 2021 Cuma 3:46 pm - Güncelleme: 16 Nisan 2021 Cuma 3:46 pm

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, “128 milyar dolar nerede?” sorularına yanıt verdi. Kavcıoğlu, döviz alım-satımlarının koordinasyon içerisinde yapılabilmesi için Şubat 2017’de Hazine Müsteşarlığı ile protokol imzaladıklarını bildirdi. Kavcıoğlu’nun açıklaması tatmin etmedi.

Ekonomist Uğur Güses’ten Merkez Bankası’nın açıklamasına yanıt geldi. Gürses, “Açıklama, dövizin satıldığını söylemiyor hala “işlem” diyor. Bir de kimin sattığını da söylemiyor…Merkez Bankası dövizini kime vermiş?” ifadelerini kullandı.

ENGİNYURT: İNANDIK MI?

MHP’den istifa eden Ordu Milletvekili Cemal Enginyurt ise “Merkez Bankası Başkanı nihayet konuştu ” kimseye ayrıcalıklı işlem yapılmadı,kaybolmuş bir varlık yoktur ” dedi. #128MilyarDolar nerede? diye soranlara kızana kadar, böyle bir açıklama yapsanız yeterdi. Pekala İNANDIK MI? KOSKOCA HAYIIIRR..” ifadelerini kullandı.

BOZKURT: ‘BİLMİYORUM’ DEDİ

Eski CHP milletvekili Hüsnü Bozkurt da açıklamaya tepki göstererek, “Türkiye Cumhuriyet (Cumhuriyeti değil)Merkez Bankası Başkanı,güya #128MilyarDolarNerede sorusunu yanıtlamak için basının karşısında “İşlemler günün koşullarına göre yapılmıştır…” diyesi… “Valla ben de bilmiyorum,siz de sormayın” demiş Türkçesi…” dedi.

YAŞLI: ‘KOORDİNELİ SATTIK’ DEMİŞLER

Yazar Fatih Yaşlı da ‘dolar yükselmesin diye hazine ile koordineli bir şekilde sattık’ demişler işte.” yorumunu yaptı.