Merkel’den Trump’ın Twitter hesabının askıya alınmasına tepki

Yayın tarihi: 11 Ocak 2021 Pazartesi 6:05 pm - Güncelleme: 11 Ocak 2021 Pazartesi 6:05 pm

ABD’de Kongre işgalinin ardından mevcut Başkan Donald Trump’ın Twitter hesabının askıya alınmasına Almanya’dan tepki geldi. Almanya Başbakanı Angela Merkel’in, ifade özgürlüğüne getirilecek kısıtlamalara özel şirketlerin karar vermesinden yana olmadığı aktarıldı.

Amerika Birleşik Devletleri’nde Trump destekçilerinin Kongre’yi işgal etmesinin yankıları sürerken mevcut Başkan Donald Trump’ın Twitter hesabı süresiz olarak askıya alındı. Söz konusu karara ilişkin tartışmalar sürerken Almanya Başbakanı Angela Merkel’de karşı çıktı.

Gazete Duvar’da yer alan habere göre Merkel’in, ifade özgürlüğüne getirilecek kısıtlamalara özel şirketlerin değil devlet kurumlarının karar vermesinden yana olduğu aktarıldı. Merkel’in sözcüsü Steffen Seibert tarafından yapılan açıklamada, “İfade özgürlüğü temel bir önem taşır. Bu nedenle Başbakan, Trump’ın hesaplarının süresiz olarak askıya alınmasının sorunlu görüyor” dedi.

Seibert, Twitter’ın bugüne dek Trump’ın yaptığı hatalı paylaşımlara bazı notlar eklemesini uygun bulduklarını ekledi. Seibert, Twitter’ın bu bağlamda kamusal tartışmaların nefret, yalan veya kışkırtmayla zehirlenmemesi açısından bir sorumluluk taşıdığını belirtti.

NE OLMUŞTU?

Amerika Birleşik Devletleri’nde 6 Ocak günü Trump destekçileri tarafından düzenlenen ve 5 kişinin hayatını kaybettiği Kongre işgalinin ardından Twitter, Trump’ın hesabını şiddeti kışkırttığı gerekçesiyle süresiz olarak askıya aldı.