Almanya’da koronavirüs vaka sayısında patlama!

Yayın tarihi: 19 Mart 2020 Perşembe 1:00 pm - Güncelleme: 19 Mart 2020 Perşembe 4:21 pm

Almanya’da koronavirüs (Covid-19) nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 34’e yükselirken; ülkedeki vaka sayısı 12 bin 910 olarak açıklandı. Başbakan Angela Merkel, ulusa sesleniş konuşmasında,”2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük krizle karşı karşıyayız.” dedi.

Almanya’da koronavirüs tespit edilen vaka sayısı boyutlara ulaştı. Ülke genelinde virüs tespit edilen kişi sayısı 12 bin 910’a yükseldi. Virüs salgını nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı ise 34’e çıktı.

Die Zeit gazetesinin yayınladığı tabloya göre, Kuzey-Ren Vestfalya koronavirüs nedeniyle en çok etkilenen bölge olarak görüldü. 4 bin 743 vakanın bulunduğu bölgede, 16 kişi hayatını kaybetti. Kuzey Ren-Vestfalya bölgesini ise 2 bin 184 vaka ve 8 ölüm ile Baden-Vürtemberg bölgesi takip ediyor. Son olarak da 1798 vaka ve 7 ölü ile Bayern bölgesi geliyor.

MERKEL’DEN ALMAN VATANDAŞLARINA SORUMLULUK ÇAĞRISI

Merkel ulusa sesleniş konuşmasında, 2. Dünya Savaşı’ndan bu yana en büyük krizle karşı karşıya olduklarını söyledi. Merkel “Bugün, daha önceden alışık olmadığımız bir yöntemle sizlere sesleniyorum. Durum ciddi. Sizler de durumu ciddiye alın” dedi.

Almanya’da yayılmaya devam eden koronavirüs salgınının ülkede sosyal ve kültürel hayata, ekonomiye olumsuz etkisi olacağını hatırlatan Merkel “Tüm yurttaşlar, kendilerine düşen sorumluluğu tümüyle kavramaları halinde, bugün karşı karşıya olduğumuz sınamadan başarıyla çıkabileceğimize inanıyorum” diye konuştu.