Merih, Ferdi ve İsmail’den galibiyetle ilgili ilk sözler! “Ne mutlu Türküm diyene”

Yayın tarihi: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 1:59 am - Güncelleme: 3 Temmuz 2024 Çarşamba 2:01 am

A Milli Takım, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Almanya’da destan yazan Milliler, maç sonunda açıklamalarda bulundu. Attığı 2 golle turu getiren Merih Demiral, “Ne mutlu Türküm diyene. Çok mutluyum, çok gururluyum Türk olduğum için” dedi.

Türkiye A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası (EURO 2024) son 16 turunda turnuvanın güçlü takımlarından biri olan Avusturya ile karşı karşıya geldi.

Ay Yıldızlılar, karşılaşmayı Merih Demiral’ın köşe vuruşundan bulduğu gollerle 2-1 kazanarak çeyrek finale yükseldi.

Büyük bir coşku yaşayan Milli futbolcular, maçın ardından açıklamalarda bulundu.

MERİH: NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE

Maçın oyuncusu seçilen Merih Demiral, karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamaya, “Ne Mutlu Türküm diyene” cümlesiyle başladı.

Demiral şunları söyledi:

“Öncelikle şunu söylemek istiyorum, ne mutlu Türküm diyene. Bugün taraftarımız inanılmaz anlar yaşattı bize. Çok mutluyum, çok gururluyum Türk olduğum için. Bunu bir daha hissettim burada. Çok önemli bir maçtı. Sadece ben değil bütün takım olarak mücadele gösterdik. Bu ödülü bütün takım için alıyorum. Çok mutluyum dediğim gibi, inşallah devamı gelecek. Herkese çok teşekkür ederim. Mert abi muhteşem top çıkardı. Herkes muhteşem top oynadı. Helal olsun, herkesin ayaklarına sağlık”

FERDİ KADIOĞLU: GİDEBİLDİĞİMİZ YERE KADAR GİDECEĞİZ

Maçın Merih Demiral’dan sonra en iyi oyuncularından biri olan Ferdi Kadıoğlu ise, şu ifadeleri kullandı:

“İnanılmaz duygular, o kadar mutluyum ki şu anda. Muhteşem bir başarı Türkiye için. Tüm oyunculara teşekkür etmem gerek. Azimle savaştık ve çeyrek finale çıkmayı hak ettik. Hazırlık maçında onlara 6-1 kaybetmiştik. Bugün bizim için büyük bir rövanştı. Maç öncesinde hepimiz birbirimize şunu söyledik. Şu an son 16’dayız. Gidebildiğimiz kadar ileri gitmek istiyoruz. Çok özel bir maç olacak benim için. Çünkü ben Hollanda’da doğup büyüdüm. Kazanmak istiyoruz”

İSMAİL YÜKSEK: RÖVANŞI KAZANMAK İÇİN SAHAYA ÇIKTIK

“Açık konuşmak gerekirse maçta önce herkesin favorisi Avusturya’ydı. Kimse Türkiye’yi favori olarak görmüyordu, biz hariç. Onlardan alacağımız bir rövanş vardı. Bu maça öyle hazırlandık. Öyle bir motivasyonla çıktık maça. Takımın verdiği mücadeleyi herkes gördü. Bu takımla gurur duyuyorum. Çeyrek finale kaldığımız için mutluyuz. Bu jenerasyona çeyrek final yakışır. Mutluyuz daha ne denebilir ki.”

“YENİLMEYECEK RAKİP YOK”

“85 milyon için oynadık. Ayrıca sakatlarımız ve cezalı oyuncularımız var. Kampta sakatlanan Ozan, buraya gelip sakatlanan Doğan, Enes… onlar için de sahaya çıktık. Kalplerinin burada olduğunu biliyorduk. İstiyorduk bu turu ve geçtik. Gerçekçi konuşmak gerekiyor. Maç maç bakmak gerekiyor. Hedefimiz gidebildiğimiz kadar gitmek. Ama önümüzde iyi bir rakip var, Hollanda. Yenilmeyecek bir rakip bu dünyada yok. Sahada kim daha çok isterse turu o geçer.”

‘Bizim Çocuklar’ destan yazdı! Türkiye Çeyrek finalde

A Milli Takım, EURO 2024 son 16 turunda Avusturya’yı 2-1 mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Almanya’da destan yazan Milliler, maç sonunda açıklamalarda bulundu. Attığı 2 golle turu getiren Merih Demiral, "Ne mutlu Türküm diyene. Çok mutluyum, çok gururluyum Türk olduğum için" dedi. 

Kaynak: HABER MERKEZİ