Meriç Kahraman ilk kez TELE1’de açıkladı: Tayfun’un canına kast ettiler!

Yayın tarihi: 4 Eylül 2024 Çarşamba 11:27 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2024 Çarşamba 11:57 pm

Gezi Direnişi davasından tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman eşinin muayeneye götürülürken yaşadığı kötü muamelenin detaylarını TELE1’de anlattı. ‘Tayfun’un canına kast ettiler’ diyen Kahraman, “Zırhlı araçta klimasız kelepçeli şekilde güneş altında beklettiler” dedi.

TELE1’de yayınlanan Anında Manşet Programına konuşan, Gezi Direnişi davasından tutuklu bulunan Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Kahraman eşinin muayeneye götürüldüğü sırada cezaevi aracında eşinin canına kast edildiğini söyledi.

Tayfun Kahraman kelepçeli eziyeti anlattı! “Uyarılarım dikkate alınmadı”

“ARACIN İÇİNDE 1 SAAT GÜNEŞTE BEKLETTİLER”

Meriç Kahraman’ın TELE1’de yaptığı konuşma şöyle:

“Hakkında trafik cezası olmayan adamın ispatsız bir şekilde 18 yıla mahkum edildiği yetmiyormuş gibi canına kast edilmiş durumda. Tayfun’un Cerrahpaşa Nöroloji Polikliniğine 9’uncu kez yapılan… 9’un altını özellikle çiziyorum önceki 8 seferde Tayfun kötü bir muamele görmemiştir. 9’uncu sevkte sadece doktorların yanına eşlik eden kolluk kuvvetlerinden veya kolları elleri moraracak şekilde sımsıkı kelepçe sıkılmasından bahsetmiyoruz. Zırhlı aracı öğlen arasında yemek yeme bahanesiyle  güneşli bir alana park ederek kontağı klimayı kapatarak Tayfun’u 1 saatten fazla süre araçta kelepçeli bırakıyorlar. Ağustos ayındayız. Soruşturma kapsamında avukatı aracılığıyla bunu dile getirdi. Kelepçe sıkılmasından da skandal bir şey. Bu cana kast. Kameralı araç. Teyitli. Ağustos ayının sıcağında rahatlıkla Tayfun’u hastanenin nezaret hanesine bırakabilecekken güneşin altında park edip kontağı kapatıp klimasız bırakıyorsunuz. Binek araçtan bahsetmiyoruz. Bu esnada kelepçeler tam sıkılı.”

“KEMERLER ÇALIŞMIYOR”

“Sonrası da var. Cezaevine de son sürat dönmek üzere giderlerken Tayfun’un  olduğu araçta kemer sistemi de çalışmıyor. Elleri sıkılı kelepçeyle. Kaza esnasında Tayfun’u ne koruyacak.  Sıcağın etkisiyle gözleri kararıyor kulakları uğulduyor. Zaten adam MS hastası. Cezaevine vardığında tansiyonu büyük 16 küçük 9 küsur çeklinde ölçülüyor. Tayfun’un söyledikleri hem araç içindeki araç içi kameralarla tespit edilebilir.  ”

“JANDARMA FETÖ’CÜ DİYE TUTANAK TUTMUŞ”

Kahraman’la birlikte doktor kontrolünde bulunan Jandarmaların tutanağına da değinen Meriç Kahraman, “Ayrıca bir tutanak tutuyorlar, ‘Doktorun yanına eşlik ettik çünkü bu bir FETÖ’cüdür’ diye. Tayfun Kahraman’a kimse FETÖ’cü diyemez. Bu bir hakarettir. Tayfun Kahraman bu ülkenin son derece saygın Cumhuriyetçi evladıdır. Ne demek FETÖ’cü…” Tutukluluk kararında bile FETÖ yok. FETÖ’cülerin hazırladığı iddianame tarafından tutuklu” dedi.

Kaynak: TELE1