Merdan Yanardağ’dan TELE1’i ‘İHA’ haberi üzerinden hedef gösteren AKP medyasına yanıt

Yayın tarihi: 8 Ekim 2020 Perşembe 12:08 pm - Güncelleme: 10 Ekim 2020 Cumartesi 2:12 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP medyasının TELE1’i hedef gösterdiği “Damadın İHA’ları yerli, milli biraz da Kanadalıymış” başlıklı haberle ilgili, “Neymiş efendim; Türk İHA ve SİHA’larının Azerbaycan’da etkin kullanımından rahatsızmış. Yalan. Tam bir ahlaksızlık. Söylenen şey şu; yerli ve milli denilen İHA’lar Kanada malı çıktı. O kadar” “Daha net ve doğru bir ifade ile, İHA’ların parçaları Kanada, montaj Türkiye…”

AKP medyası TELE1’i bu kez “Damadın İHA’ları yerli, milli biraz da Kanadalıymış” başlıklı haber üzerinden hedef aldı. Yeni Şafak’ın çarpıtarak manşete taşıdığı, Beyaz TV’nin gündemde tutmaya çalıştığı, daha sonra Takvim, İnternet Haber gibi AKP mecralarının da hedef aldığı haberle ilgili TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “İktidarın yeniçerileri, fitne bataklığına saplandıklarını unutmuş sallıyor. Söylenen şey şu; yerli ve milli denilen İHA’lar Kanada malı çıktı. O kadar” diye yazdı.

“Neymiş efendim; Türk İHA ve SİHA’larının Azerbaycan’da etkin kullanımından TELE 1 rahatsızmış” diye yazan Yanardağ, şu ifadeleri kullandı:

“İktidarın yeniçerileri, fitne bataklığına saplandıklarını unutmuş sallıyor. Neymiş efendim; Türk İHA ve SİHA’larının Azerbaycan’da etkin kullanımından TELE 1 rahatsızmış. Yalan.. ve tam bir ahlaksızlık. Söylenen şey şu; yerli ve milli denilen İHA’lar Kanada malı çıktı. O kadar.”

Damadın İHA’ları yerli, milli biraz da Kanadalıymış