Merdan Yanardağ’dan TBMM’de ek bütçe isteyen Erdoğan’a: Şükret

Yayın tarihi: 20 Haziran 2022 Pazartesi 9:53 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 9:53 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TBMM Başkanlığı’na sunduğu 880 milyar liralık ek bütçe teklifini değerlendirdi. Yanardağ, “Sayın Erdoğan’a şükretmesini teklif ediyorum” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, TBMM Başkanlığına sunuldu.
Kanun teklifi ile genel bütçe kapsamındaki idarelerin bütçe tertiplerine 817 milyar 271 milyon 632 bin lira, özel bütçeli idarelerin bütçe tertiplerine 63 milyar 203 milyon 143 bin lira olmak üzere toplam 880 milyar 474 milyon 775 bin lira ödenek eklenecek.

“MİLLETİN CEBİNDEN PARASINI ALMAK YERİNE ASGARİ ÜCRETİ ARTTIRIN”

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Prof. Dr. Emre Kongar ile birlikte sunduğu 18 Dakika programında Erdoğan’ın ek bütçe teklifini değerlendirdi. Erdoğan’ın sıklıkla söylediği “Şükredin” sözlerini anımsatan Yanardağ, şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan Meclis’e ek bütçe istemiş. AKP iktidarı şükretmemiş. Ayın sonunu getiremeyen, büyük bir gelir adaletsizliği nedeniyle yoksulluk ve sefalete sürüklenen bir yaşam mücadelesi veren topluma yüzünü dönüp ‘Siz şükür etmiyorsunuz’ diyen, bir bakanı kalkıp ‘Dar gelirliler hariç herkesin hali vakti yerinde’ diyecek kadar aymazlaşan bir yönetim kalkmış ek bütçe istemiş.”

“Bu yılı çıkaramayacakları anlamına geliyor. Ben buradan Sayın Erdoğan’a şükretmesini teklif ediyorum. Milletin cebinden milletin parasını, 880 milyarı almak yerine bu parayı asgari ücreti arttırmaya, gelir adaletsizliğini kaldıracak önlemler almaya, yeni istihdam alanları yapmak için yatırıma yöneltmesini istiyorum. Bunu seçim bütçesi için kullanacakları açık. 11 ay kaldı. Neredeyse bir erken seçime gidiyoruz. Dolayısı ile bunu bir seçimde kullanacağı kaynak arayışı içinde olduğu şeklinde yorumlayabiliriz.”

Meclis’e bütçe dayanmadı!

Erdoğan kendisini enflasyona ezdirmedi! Maaşına yüzde 40,4 zam