Merdan Yanardağ’dan Şevki Yılmaz’a sert tepki: Mustafa Kemal Atatürk’ün soyuyla sopuyla ilgilenenler soysuzdur

Yayın tarihi: 22 Şubat 2024 Perşembe 10:37 am - Güncelleme: 22 Şubat 2024 Perşembe 10:46 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Cumhuriyet’in kurucularını kastederek “soysuz” ifadesini kullanan gerici Şevki Yılmaz’a tepki gösterdi. Yanardağ, “Mustafa Kemal Atatürk’ün soyuyla sopuyla ilgilenenler soysuzdur” dedi.

Osmanlı ‘hanedan’ının hayattaki kadın üyelerinden biri olan Berna Sultan Osmanoğlu’nun düğününde eski Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz’ın yaptığı konuşmaya bir tepki de TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’dan geldi.

Konuşmasında Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarını kastederek “Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum” ifadesini kullanan Yılmaz’a karşı Merdan Yanardağ, TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında yanıt verdi.

Yanardağ’ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

“Kurumsal olarak savcılık makamı Şevki Yılmaz konusunda hala sessiz. Mustafa Kemal Atatürk’e yapılan o soysuz saldırının failleri ortada. Ve devam ediyorlar üstelik iki yüzlü bir biçimde ve kaytararak, yalan söyleyerek, ‘biz isim vermedik’ falan diyerek, korkak, ödlek bir biçimde o soysuzluğa devam ediyorlar.

Bugün Sayın Kılıçdaroğlu’nun Şevki Yılmaz’a yönelik tepkilerde enteresan bir mesajı var, çarpıcı bir mesaj.

Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Atatürk’e soysuz diyen Şevki Yılmaz’a tepki gösteriyor ve Bahçeli’ye sesleniyor. ‘Büyük Önderimiz Atatürk’e çatallı dilini uzatan soysuza tek kelime edemeyen okul arkadaşım’ diye Devlet Bahçeli’ye gönderme yapıyor. MHP’den ses çıkmadı. MHP’yi merak ediyorum. Şevki Yılmaz’ın temsil ettiği soysuzluktan yana mıdır, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının temsil ettiği Kuvâ-yi Milliye’den, cumhuriyetten, laik ve demokratik Türkiye’den mi yanadır? Sayın Kemal Kılıçdaroğlu son derece doğru söylüyor.

Mustafa Kemal Atatürk’ün soyuyla sopuyla ilgilenenler soysuzdur. İttihat Terakki’nin, Jön Türkler’in onların soyları sopları belli.”

Atatürk’e beddua okuyan Şevki Yılmaz milli bayramlara gitmemek için sahte rapor aldı iddiası

Kaynak: TELE1