Merdan Yanardağ’dan SADAT Başkanı’na ‘reklam’ yanıtı

Yayın tarihi: 15 Ocak 2023 Pazar 1:21 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2023 Pazar 1:21 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun yer aldığı programın yayınlandığı sırada TV100 ekranlarında SADAT reklamının verilmesine ilişkin, “Etkili reklam için Halk TV veya TELE1 planlıyorduk” diyen SADAT Başkanı Melih Tanrıverdi’ye yanıt verdi. Yanardağ, “Biz onunla ancak mücadele ederiz” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun konuk olduğu TV100’de SADAT’ın reklam vermesi dikkat çekti. Canlı yayınlanmayan paket programda çok sayıda reklam yayınlanırken, Kılıçdaroğlu’nun kapısına giderek açıklama yaptığı SADAT’ın peş peşe reklamları yayınlandı. Kılıçdaroğlu, yayının canlı olmaması sebebiyle durumu fark edemedi. Ancak Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları sırasında peş peşe görülen SADAT reklamları sosyal medyada kısa sürede gündem oldu.

CHP Lideri konuya ilişkin olarak sosyal medya hesabından “O az kalmış aklınızı alırım sizin, paramiliter artıkları, siz kimi tehdit ediyorsunuz!” paylaşımını yaparken SADAT’tan da açıklama gecikmedi.

Sadat Başkanı Melih Tanrıverdi Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “2022 yılına dönük PR incelemesi yaptığımızda SADAT ile Kemal Kılıçdaroğlu birlikteliğinin en iyi reytingi yaptığını gördük. Reklam departmanımız 1.500 TLlik bir reklam vererek bu reytingi güzel bir PR çalışmasına döndürmüş. Tebrik ederim” ifadelerini kullandı.

Tanrıverdi ayrıca Halk TV ve TELE1’i etiketleyerek ‘etkili reklam’ için düşündüklerini ifade ettiği paylaşımda “Hafta ortası CHP’den bir hanım kardeşimiz Kılıçdaroğlu’nun Dündar’la yapacağı programın Cumartesi yayınlanacağı bilgisini verince kanal planlamamızı değiştirmek zorunda kaldık” dedi.

SADAT ŞERİATÇI BİR ÖZEL HARP KURULUŞUDUR, BİZ ONUNLA ANCAK MÜCADELE EDERİZ

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ise, Tanrıverdi’ye verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

SADAT’dan Tele1’e böyle başvuru yapılsaydı, tıpkı bize daha önce reklam vermek isteyen yandaş Cengiz İnşaat, Kolin ve Limak Holding’e yaptığımız gibi tereddütsüz reddederdik. SADAT şeriatçı bir özel harp kuruluşudur. Biz onunla ancak mücadele ederiz.