Merdan Yanardağ’dan RTÜK’ün cezalarına: Boyun eğmeyeceğiz göreceksiniz

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 8:37 pm - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 8:43 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’e verilen 3 günlük ekran karartma cezasına isyan etti. Yanardağ, TELE1’in boyun eğmeyeceğini belirterek, “Türkiye’yi karanlığa boğarak gitmek istiyorlar. Ama bunu başaramayacaklar” dedi.

İktidarın sopası haline gelen Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Türkiye İşçi Partisi (TİP) Sözcüsü Sera Kadıgil’in, Diyanet eleştirisi nedeniyle TELE1’e üç gün süreyle ekran karartma cezası verdi. TELE1’in ekranları geceden itibaren kararacak. Halka gerçekleri duyuran TELE1, 23, 24 ve 25 Şubat’ta karanlığa gömülecek.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’in bu gece karanlığa gömülmesine 18 Dakika’da tepki gösterdi. Yanardağ, şunları dile getirdi:  

“TELE1’in ekranlar tam saat 24’te karartılacak TELE1 ekranların Türkiye’nin bir ayıbı olarak simsiyah olacak. RTÜK’ten gönderilen bir yafta aşağıdan yukarı doğru yazacak. Bize infaz edilen cezanın gerekçesi yazıyor olacak. Türkiye daha iyi daha aydınlık mı olacak TELE1 ekranları kararınca?

TELE1 bu akşam karartılıyor

Bugün Ebukekir Şahin, tweet atmış. o sizin ayıbınız belgesidir. Gelecekte vereceğiniz hesabın kanıtları arasındadır. Tarih onun dosyasını aldı. TELE1’e verilen cezanın infazı bitmeden bugün toplanan üst kurul 3 ceza daha kesti.

Bir tanesi 18 Dakika’ya 5 gün durdurma. Yine 18 Dakika’ya en yüksek sınır olan yüzde 5 para cezası ve Namık Koçak’ın programına yüzde 3 parası cezası.

Bağımsız TV kanallarına yine 3 ceza verildi, Yüzde 3, 5 ve 5 ekran karatma cezası da Halk TV’ye verildi. Fox TV ve yerel bir televizyon kanalı Yıldız TV’ye ceza verildi.

Türkiye’de seçim 14 Mayıs’ta yapılmayacaksa 18 Haziran’da yapılacak. Bu 4 ayda bağımsız medyayı susturarak, halkın haber alma özgürlüğünü reddederek totaliter rejim altında Türkiye’yi karanlığa boğarak gitmek istiyorlar. Ama bunu başaramayacaklar.

“BÜTÜN GÜCÜNÜ KAYBETMİŞ BİR İKTİDARLA KARŞI KARŞIYAYIZ”

Bütün gücünü kaybetmiş bir iktidarla karşı karşıyayız. Belki kendisi farkında değil iktidar, ama muhalefette bunun tam farkında değil.

Biz farkındayız ama fakat bütün gücünü yitirmiş bir iktidar, saldırgan olmaya açık iktidardır. Elinde hiçbir kuvvet yok anlamında söylemiyorum siyasal kuvvetlerini kullanıyor. Polisi, adliyeyi, rant dağıtım araçlarını, hapishaneleri hala elinde tutan bir iktidar var karşımızda.

Tablo şudur; bu bize verilmiş bir deprem cezasıdır. Siz bir vekilin kürsü dokunulmazlığı olan birinin konuşmasını suç sayıyorsunuz. Siz mahkeme misiniz?

RTÜK, başlı başına yapılanması yanlıştır. Bağımsız değilsiniz. ‘Cumhurbaşkanının telkinlerini biz emir kabul ederiz’ diyen bir kurul başkanı var”

“BOYUN EĞMEYECEĞİZ GÖRECEKSİNİZ”

Yanardağ, TELE1’e verilen ekran karartma cezasının ardından deprem yayınları nedeniyle verilen cezalara ilişkin, ” ‘Deprem geçirdik ama iki odalı çadırımız var’ haberleri istiyorlar. Çok beklersiniz. Biz bu haberleri yapmayacağız. Biz ‘Kızılay nerede’ diyenlere, ‘Namussuzlar’ diyen iktidar anlayışına sonuna kadar mücadele edeceğiz. Boyun eğmeyeceğiz, göreceksiniz” dedi.