Merdan Yanardağ’dan Murat Kurum’a adaylıktan çekilme çağrısı: İnsan bir özür diler, yüzü kızarır

Yayın tarihi: 11 Mart 2024 Pazartesi 9:08 pm - Güncelleme: 11 Mart 2024 Pazartesi 9:45 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Murat Kurum’un ehliyetsiz araba kullandığına dair itirafına tepki göstererek adaylıktan çekilme çağrısında bulundu. Yanardağ, ”Siyasetçiler, gazeteciler, tanınmış kişiler bu toplumun rol modelleridir. Bu kişiler de kuşkusuz suç işleyebilirler ama bunu bir maharet gibi anlatamazlar. Murat Kurum ehliyetsiz araba kullanmasını hoş bir hikaye gibi anlatmaya kalkıyor. İnsan bir özür diler, yüzü kızarır” dedi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Murat Kurum’un Kent Lokantaları ile alay etmesine ve ehliyetsiz araba kullandığını açıklamasına çok sert tepki gösterdi.

TELE1’de yayınlanan 18 Dakika programında, ”Kent Lokantaları’nın varlığı AKP’nin yarattığı yoksulluğun kanıtıdır” diyen Yanardağ, Eyüpsultan’da yazar Eylem Tok’un ehliyetsiz araba kullanan 16 yaşındaki oğlunun sebep olduğu cinayeti örnek göstererek Kurum’u adaylıktan çekilmeye davet etti.

”KENT LOKANTALARININ VARLIĞI AKP’NİN SEBEP OLDUĞU YOKSULLUĞUN KANITIDIR”

Yanardağ’ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

”Kent Lokantaları tartışması var. Murat Kurum nereden bulundu, piyangodan mı çıktı bilmiyorum ama Türkiye’de AKP’nin, Cumhur İttifakı’nın, merkez sağın ve muhafazakar siyaset havzasının kendi içinden artık görgülü, bilgili, yetenekli adaylar çıkaramadığını düşünüyorum. Köylü kurnazlığını maharetli politikacılık zanneden anlayış uzunca bir süredir egemen. Zübük işte o tip zübüktür. Murat Kurum bu kategoride değerlendirilir mi değerlendirilmez mi takdiri izleyicilere bırakıyorum. İnsanların yoksullukları ve açlıkları ile alay edilmez. Ekrem İmamoğlu özür dileyene kadar peşini bırakmayacağım diyor. Günde 20-30 bin kişinin yemek yediği bugün insanların iftarını açtığı o kent lokantalarını İmamoğlu’nu eleştirmek ve orda yemek yiyenlerle alay etmek için dilinize dolayamazsınız. Kimsenin buna hakkı yok. Orada ücretsiz de yemek verilmiyor. 40 lira, iki simit parası. 25 liraya çay satılıyor artık. Bir sandviç alamazsınız o parayla. 4 kat sıcak yemek yiyor insanlar. Kent Lokantaları’nın varlığı AKP’nin yarattığı yoksulluğun kanıtıdır. Bu AKP yolsuzluğunun somut bir ifadesidir. 22 yıllık AKP iktidarının Türkiye’yi getirdiği yer budur. Murat Kurum alay ettiği Kent Lokantaları’nda yemek yiyen insanların yoksulluklarıyla alay edemez. AKP böyle bir yere vardı.

”ADAYLIKTAN ÇEKİLMELİ”

AKP, Eylem Tok gibi kişilerin yaratıldığı onların egemen olduğu bir ülke haline getirdi. Murat Kurum bir marifetmiş gibi ehliyetsiz araba kullandığını bunun da hoş bir şımarıklıkmış gibi anlatarak herkesin yüzüne baka baka suç işlediğini itiraf etti. Ben burdan Murat Kurum’u adaylıktan çekilmeye davet ediyorum. Ayıptır. Siyasetçiler, gazeteciler, tanınmış kişiler bu toplumun rol modelleridir. Bu kişiler de kuşkusuz suç işleyebilirler ama bunu bir maharet gibi anlatamazlar. Murat Kurum ehliyetsiz araba kullanmasını hoş bir hikaye gibi anlatmaya kalkıyor. İnsan bir özür diler, yüzü kızarır.”

”EN AZINDAN ÖZÜR DİLEMELİ”

ABD’den siyasilere verilen cezalara örnek veren Yanardağ, ”Murat Kurum pişkin pişkin bunu anlattı. Bir de ”Bunun üzerinde şimdi oynarlar” diyor. İmamoğlu’nun karşısına çıkara çıkara getirdikleri aday böyle bir profile sahip. Kurum’un en azından özür dilemesi gerektiğini yaptığı işin bir suç olduğunu ilan etmesi gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Merdan Yanardağ’dan Ekrem İmamoğlu’na ve Murat Kurum’a açık oturum çağrısı

Merdan Yanardağ, Murat Kurum

Kaynak: TELE1