Merdan Yanardağ’dan muhalefete erken seçim çağrısı

Yayın tarihi: 12 Mayıs 2024 Pazar 12:33 pm - Güncelleme: 12 Mayıs 2024 Pazar 12:33 pm

Haber: MEHMET TANLI

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’nin yerel seçim yenilgisinin ardından muhalefetin erken seçimde ısrarcı olması gerektiğini söyledi.

Almanya’nın Oberhausen kentinde Fikir Atölyesi Derneğinin (FAD) organize ettiği ve Oberhausen Alevi Kültür merkezinin (OB AKM) desteklediği, ev sahipliği yaptığı konferansa aralarında CHP Berlin Birliği Başkanı İmam Kaloğlu, yardımcısı Erdal Topbaş ve Dernek Hukuk Danışmanı Hamdi Baki ile farklı Derneklerin yöneticilerinin onur verdiği Konferansa 400 e yakın yurttaşımız katıldı.

Oberhausen’ deki Konferans Dernek yöneticisi Adalet Çicekin moderasyonu, Derneğin müzik grubunun minik dinletisi, güzel deyişlerin okunmasıyla başladı. Daha sonra FAD Başkanı Orhan Göktan ve OB AKM Ayşe Bektaş Merdan Yanardağ ve katılımcıları selamladılar . Tele1 Almanya ekibinden, FAD Yöneticisi gazeteci Mehmet Tanlı’ nın sunduğu programda Tele1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ “ 31 Mart seçimlerinden sonra Türkiye’ deki son politik gelişmeler ile son üç kitabında ele aldığı doktora tezi olan, incelediği islam dünyasının bugünkü haline, düştüğü kısır döngüye açmazlara “ değindi.

Almanyalı Türkiyelilerin katıldığı konferansta Merdan Yanardağ aynı zamanda doktora tezi de olan bu kitaplarda da değindiği üzere İslam dünyasında geri kalmışlığın kaynaklarını, nedenlerini sıraladı ve dinleyicilere çarpıcı bir tablo koydu. Bugüne kadar İslam dünyası neden geri kaldı sorusuna Siyasal İslamcı çevreler tarafından verilen cevabın büyük bir kısır döngü yarattığını ortaya çıkarırken, geri kalmışlığın nedenlerine ilişkin sorulara “İslamdan uzaklaşma gerekçesini ve çözüm olarak daha fazla dine sarılmayı “ öneren yaklaşımı sorguladı. Merdan Yanardağ tüm islam ülkelerinde verilen patent sayısının bir Güney Kore’ dekinin onda biri kadar olamadığını söyledi. Yanardağ” islam coğrafyasında Bilim, buluş kadın Hakları yok denecek kadar az onca petrol gelirine rağmen. İşte burada Türkiye’de kurulan aydınlanmacı, bir çağdaşlaşma projesi olan cumhuriyet ve onun değerleri ortaya çıkıyor” dedi.

MUHALEFET ERKEN SEÇİMDE ISRARLI OLMALI

Son 31 Mart seçimlerinden sonra muhalefetin bir erken seçim için bastırması gerektiğini söyleyen Merdan Yanardağ, Türkiye’de geniş halk kitlelerinin değişim istediğini toplumsal tabanını kaybetmiş AKP ile görüşme yapılabileceğini ancak AKP-MHP koalisyonuyla öncelikle mücadele edilmesi gerektiğinİ önemli vurguladı.

TELE1’ E DESTEK ÇAĞRISI

Konferansa katılanlara Merdan Yanardağ Türkiye’nin tüm demokrasi güçleri ile birlikte kurduğu ve yönettiği Tele1 ile dayanışma içerisinde olması çağrısı yaptı. Krizli ve kritik dönemlerde özgür medyanın önemine değindi. Tele1’ in çok önemli dosyaları çok önemli olayları açığa çıkardığın söyleyen Merdan Yanardağ Tele1 ‘ in 130 çalışanı bulunduğunu ve her şeye, tüm baskılara dayatmalara kuşatmalara rağmen halkın verdiği destekle yoluna devam ettiğini söyledi. Kendisine ve konferansa gösterilen ilgiden son derece memnun kalan Yanardağ, Konferansın son bölümünde ise katılımcıların sorularına yanıtlar verdi ve çok ilgi gören kitaplarını okuyucularına imzaladı. Merdan Yanardağ’ ın ikinci konferansı bugün Pazar günü Köln Alevi Kültür merkezinde yapılacak ve orada da geniş bir katılımın olması bekleniyor.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP’nin yerel seçim yenilgisinin ardından muhalefetin erken seçimde ısrarcı olması gerektiğini söyledi.

 

Kaynak: TELE1