Merdan Yanardağ’dan İYİ Parti’ye ‘İmamoğlu’ sorusu

Yayın tarihi: 5 Ocak 2024 Cuma 8:59 pm - Güncelleme: 5 Ocak 2024 Cuma 9:11 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 9 Ocak’ta Meclis’i olağanüstü toplantıya çağıran CHP’nin bildirisi altına imza atmayan İYİ Parti’ye tepki gösterdi. “İYİ Parti ihanetine devam ediyor” diyen Yanardağ, “Muhalefet cephesinden ayrı bir tutum takınıyor. Tıpkı hiç kazanma şansının olmadığı yerel seçimlerde ayrı aday çıkartma konusundaki ısrarı gibi” ifadelerini kullandı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ TELE1 ekranlarında yayınlanan ’18 Dakika’ programında Ekrem İmamoğlu’nun aday tanıtımı için düzenlenen toplantıyı değerlendirdi. CHP’nin 9 Ocak’ta Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmasına değinen Yanardağ, şu ifadeleri kullandı:

“CHP’nin 9 Ocak’ta Meclis’i olağanüstü toplantıya çağırmasına yönelik dilekçesinin altında sadece CHP yöneticilerinin değil, neredeyse bütün muhalefetin imzası var. Sol muhalefetin de Meclis’i olağanüstü toplantıya çağrılmasını talep etmesinin önemli olduğunu düşünüyorum. Özgür Özel’in yanı sıra DEM Parti, TİP, Emek Partisi gibi sol partilerin de altında imzasının olduğu ama bunun yanı sıra merkez sağ partilerin de; DEVA Partisi’nin, Gelecek Partisi’nin ve Saadet Partisi’nin de altında imzasının bulunduğu bir çağrı söz konusu.

İYİ Parti’nin tabii ki yok. İYİ Parti ihanetine devam ediyor. Hem kendi seçmenine, hem cumhuriyete hem kendi kuruluş ilkelerine ihanet etmeye devam ediyor. Bu demokratik muhalefet cephesinden ayrı bir tutum takınıyor. Tıpkı hiç kazanma şansının olmadığı yerel seçimlerde ayrı aday çıkartma konusundaki ısrarı gibi. Bu ısrarın anlamı nedir? Kaybetme çabasıdır.

İstanbul’da Ekrem İmamoğlu’nu siz cumhurbaşkanlığına aday olarak düşündüğünüzü ilan etmiştiniz daha geçen cumhurbaşkanlığı seçimlerinde. 6 ay önce ilan etmişsiniz fakat cumhurbaşkanlığına layık gördüğünüz birini, -daha sonra cumhurbaşkanlığı yardımcılığına aday göstermiştiniz- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na niye layık görmediğinizi anlatmak durumundasınız. Yani liyakatı cumhurbaşkanı olmaya yetiyor da 4,5 yıllık başarılı bir belediye başkanlığı döneminden sonra niye belediye başkanlığına yok? İYİ Parti İstanbul’daki aday tanıtım toplantısında da temsil edilmedi ama diğer partiler vardı.”

Kaynak: TELE1