Merdan Yanardağ: Diamond Tema soruşturması cumhuriyetin kazanımlarına tehdittir

Yayın tarihi: 19 Haziran 2024 Çarşamba 10:00 pm - Güncelleme: 20 Haziran 2024 Perşembe 10:19 am

Haber: Haber Merkezi

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Diamond Tema hakkında şeriatı savunan Asrın Tok’la yaşadığı tartışma nedeniyle soruşturma açılmasına tepki gösterdi. Yanardağ, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç‘a seslenerek  “Bu soruşturma Cumhuriyetin kazanımlarına tehdittir. Eğer bir soruşturma açılacaksa şeriat savunucularına açılmalıdır” dedi.

Diamond Tema, bir YouTube kanalında şeriatı savunan Asrın Tok’la yaptığı tartışma programı nedeniyle sosyal medyada hedef gösterilerek hakkında soruşturma başlatılmıştı. Soruşturmanın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Tema hakkında yakalama kararı çıkartıldığını açıklamıştı.

İstanbul Baro Başkanı’ndan Yılmaz Tunç’a: Hassasiyetini laik Cumhuriyet’e aykırı yapılara karşı göstermesini diliyoruz

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Tema hakkındaki yakalama kararına tepki gösterdi. Tema için yürütülen sürecin kendi tutuklanma sürecine benzediğini söyleyen Yanardağ, “Benim tutuklanma dönemimde de bu gerçekleşti. Sosyal medyada bir güruh var. Çoğu sahte AKP iktidarı bunları geliştirdi. Bunlar bir kampanya başlatıyor sonra savcılık bunu halkı infiale sürüklemek olarak değerlendiriyor. Şu videoyu izlediği için sokaklara dökülenler mi var? Kim infiale sevk edildi” dedi.

Diamond Tema’dan anne ve babası hakkındaki iddiaya sert yanıt: İftiracılık konusunda master yapmışlar!

“ADALET BAKANI ANAYASADAN MI YOKSA ŞERİAT DEVLETİNDEN Mİ YANA?”

Yanardağ, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslenerek, “Şeriatı savunmak Türk Ceza Kanuna göre suçtur. Adalet bakanına bunu hatırlatırım. Adalet Bakanı laik demokratik Türkiye Cumhuriyetinden anayasadan yana mıdır yoksa bir şeriat devletinden yana mıdır? Adalet Bakanı Diamond Tema için yakalama kararı çıkartıyor. Bu soruşturma Cumhuriyetin kazanımlarına tehdittir. Eğer bir soruşturma açılacaksa şeriat savunucularına açılmalıdır” ifadelerini kullandı.

Diamond Tema kimdir, Merdan Yanardağ

Merdan Yanardağ, şeriatı savunan Asrın Tok’la yaşadığı tartışma nedeniyle hakkında soruşturma açılan Diamond Tema için Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’a seslendi: Şeriatı savunmak Türk Ceza Kanuna göre suçtur.

Kaynak: HABER MERKEZİ