Merdan Yanardağ’dan BDDK’ya tepki: Kimler haber aldı ona bakacaksınız

Yayın tarihi: 28 Aralık 2021 Salı 11:06 am - Güncelleme: 28 Aralık 2021 Salı 11:23 am

Merdan Yanardağ, 26 kişiye suç duyurusunda bulunan BDDK’ya “Esas olarak kimler önceden haber aldı ona bakacaksınız” tepkisini gösterdi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ekonomistlerin ve gazetecilerin de aralarında bulunduğu 21 kişi ve sosyal medya kullanıcısı hakkında suç duyurusunda bulundu.

BDDK’nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “sosyal medya ve yayın organları üzerinden kur hareketlerini manipüle etmeye yönelik paylaşımları” iddiasıyla Bankacılık Kanunu’nun 74. maddesinde yer alan, “Bir bankanın itibarını kırabilecek veya şöhretine ya da servetine zarar verebilecek bir hususa kasten sebep olunamaz ya da bu yolla asılsız haber yayılamaz” hükmüne aykırı davrandığı öne sürülen 21 gerçek kişi ve sosyal medya kullanıcısı hakkında 162. madde kapsamında suç duyurusunda bulunuldu.

“ESAS OLARAK PARA BABASI AKP’LİLERE BAKACAKSINIZ” 

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, BDDK’nın suç duyurusuna ’18 Dakika’ programında tepki gösterdi. Daha önce kendisinin de aralarında olduğu ve dolar 7 TL iken “Dolar 10 lirayı geçecek” dedikleri için dava açılan isimleri hatırlatan Yanardağ, “Siz esas olarak para babalarına, AKP’lilere bakacaksınız. Kimler önceden haber aldı ona bakacaksınız. O 7-8 liradan dolar alıp 18 lira olduğu zaman kimler sattı? Dönüp tekrar sattıkları dolar daha az paraya kimler aldı? Bunlara bakacaksınız” diye konuştu.

BDDK çalışanlarına da seslenen Yanardağ, “Bu isimler iktidarın uyguladığı karartmaya karşı halkı aydınlatmaya çalışıyorlar. Siz ne yapıyorsunuz?” diye sordu.

BDDK’dan ikisi eski Merkez Bankası Başkanı 26 kişi hakkında daha suç duyurusu