Merdan Yanardağ’dan Ali Erbaş’a: Allah’ı iktidara siper etmekten vazgeçin!

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2022 Perşembe 11:04 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 Perşembe 11:27 pm

Merdan Yanardağ, 18 Dakika programında, Diyanet’in fetvasını eleştirenleri, “Herkes dikkat etsin” diye tehdit eden Ali Arbaş’a cevap verdi. Yanardağ, Erbaş’a, “Allah’ı, İslam’ı iktidarın önüne siper etmeyin. Siz dikkat edin” diye seslendi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 18 Dakika programında, Diyanet’in “Fiyatları belirleyen Allah’tır” fetvasını eleştirenleri tehdit eden Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’a cevap verdi. Yanardağ, düşen alım gücü nedeniyle yurttaşların ay sonunu getirmekte zorlandıklarını belirterek, “Sayın Ali Erbaş. İslam’a en çok zararı siz veriyorsunuz. İnsanları dinden soğutmak gibi bir işleviniz var. İnsanlar ayın sonunu nasıl getireceklerini bilemezken, uzun ekmek kuyruklarında saatler geçirirken, ‘Bolluk da kıtlık da Allah’tandır. Fiyatları Allah belirliyor’ diye tartışmalı hadise gönderme yaparak iktidarın önüne siper olmayacaksınız. Asıl dikkatli olmak durumunda olan sizsiniz. Siz kendinize dikkat edin” dedi.

Diyanet’ten “Fiyatları belirleyen Allah’tır” fetvasını eleştirenlere tehdit gibi yanıt

“SİZİN KADAR DİNE SAYGISIZLIK YAPAN YOK”

Yanardağ, cumhuriyet tarihinde hiç bir dönemde halkın bu kadar kin ve nefrete tahrik edilmediğini vurgulayarak,  “İslam’ı siyasal bir araç olarak kullanmaktan vazgeçin. Bu dine sizin kadar saygısızlık yapan yok. Toplumun bu kadar kin ve düşmanlığa tahrik edildiği bir dönemi cumhuriyet tarihinde yaşamadık. Sizin Mustafa Kemal’e, lanet okuduğunuz kayıtlara geçmişken bunun için doğru düzgün özür dilemediğinizi unutmayacağız” diye konuştu.

“İKTİDARIN ÖNÜNE ALLAHI SİPER EDEMEZSİNİZ”

Yanardağ, Ali Erbaş’a şöyle seslendi:

“Siyasi iktidarın önüne İslam’ı, insanların kutsal inancını, Allah’ı siper yapamazsınız. Bunu İslami terminoloji içerisinde değerlendirirsek şirk diye niteleyeceğimiz noktaya kadar gidebilir. İnsanları tehdit etmekten vazgeçin. Melike Hatun Cami’nin imamını, kendileri gibi düşünmeyenleri hedef gösterenleri hizaya çekin.”