Merdan Yanardağ’dan adliyede ‘yaşasın şeriat’ sloganları atanlara tepki: Kime meydan okuyorsunuz?

Yayın tarihi: 17 Ocak 2024 Çarşamba 12:27 am - Güncelleme: 17 Ocak 2024 Çarşamba 1:59 am

Mustafa Kemal Atatürk’e camide dua edilmesine tepki göstererek ulu öndere hakaret ettiği için tutuklanan Ahmet Bostancı’nın ‘tekbir’ sesleri ve şeriat sloganlarıyla tahliye edilmesine tepki yağdı. Merdan Yanardağ yaşananlara “Kime meydan okuyorsunuz?” diye tepki gösterdi.

İstanbul Gayrettepe’de bulunan Hacı Nimet Özden Camii’nde Cuma namazı sırasında İmamın Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk hakkında dua etmesine tepki göstererek camiden ayrılan ve sosyal medyada yayınladığı videoda Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret ettiği için tutuklanan Ahmet Bostancı tahliye edildi.

Ahmet Bostancı’nın tahliyesinin ardından duruşmanın görüldüğü İstanbul Anadolu Adliyesi’nde “Yaşasın şeriat” sloganları atıldı.

O anlara ait görüntülere tepki yağdı. Tepki gösteren isimlerden biri de TELE1’in Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ oldu.

TELE1’de yayınlanan ’18 Dakika’ programında yaşananlara ilişkin tepkisini dile getiren Merdan Yanardağ, şunları söyledi:

“Cami avlusunda Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret eden bir kişi tutuklanmıştı. Atatürk’e dua edilmesine tepki göstererek camiyi terk eden ve hakaret içerikli paylaşımları ortaya çıkan Ahmet Bostancı. Bu kişi tahliye edildi. Bu kişinin tahliyesi sırasında arkadaşları, taraftarları geliyor adliyede “yaşasın şeriat” sloganları atıyorlar. Bu bir kalkışmadır. Kime meydan okuyorsunuz? Ben savcılar nerede merak ediyorum. Neredesiniz? Bir Cumhuriyet ülkesinde yaşadığınızın farkında mısınız? Ben savcılar nerede merak ediyorum, adliye koridorlarında atılmış bir slogan. Niye orada bir suç duyurusu yapılmıyor ya da bir savcının emriyle güvenlik güçleri harekete geçirilmedi? Neden?”

merdan yanardağ

Merdan Yanardağ adliye koridorlarında atılan şeriat sloganlarına tepki gösterdi.

Kaynak: TELE1