Merdan Yanardağ: Tutuklanmam seçimlerin kaybedilmesinin ilk somut siyasal sonucuydu

Yayın tarihi: 2 Ekim 2023 Pazartesi 7:07 am - Güncelleme: 2 Ekim 2023 Pazartesi 3:44 pm

Hukuksuz bir şekilde Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bugünkü yazısında seçim sonrasında toplumun içine düştüğü kötümserlik ve umutsuzluk halini kaleme alırken “Benim tutuklanmam 14-28 Mayıs Seçimlerinin kaybedilmesinin ilk somut siyasal sonucuydu.” ifadelerini kullandı.

TELE1’de yayınlanan, 4 Soru 4 Yanıt programında AKP’nin Abdullah Öcalan ile yeni bir çözüm süreci hazırlığında olduğu görüşünü anlatmak için kullandığı sözlerinin bağlamından kopartılarak sosyal medyada dolaşıma sokulmasının ardından ‘terör örgütü propagandası yapma’ suçlamasıyla tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın, Silivri Cezaevi’nden yazdığı ‘ Düştüğü yerden kalkmak’ başlıklı yazısı Birgün gazetesinde yayımlandı.

Yazısında “Gezi Direnişi davasında hukuk dışı hükümlerin Yargıtay’da onaylandığı; Antalya Altın Portakal Film Festivali’nin iptal edildiği bir tarihsel dönemeçte; İslamo-faşist rejimin durdurulmasının tek bir yolu var; Toplumu düştüğü yerden yeniden ayağa kaldırmak.” ifadelerini kullanan Merdan Yanarda toplumun içine düştüğü umutsuzluk haline dikkat çekti.

“CHP’Yİ VE SOLU ETKİLEMEYE BAŞLADIK”

Seçimden hemen sonra iktidarın ahlaki ve siyasal meşruiyetinin tartışılması gerektiğini vurgulayan Yanardağ “Tutuklanma nedenlerinden biri de zaten bu tutumun ve TELE1’in bu yöndeki yayınlarıydı. Çünkü CHP’yi ve solu da etkilemeye başlamıştık. Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu yayınlarımızdan sonra “ahlaki” ve siyasal meşruiyet konusunu gündeme getirmesi dikkat çekicidir.” dedi.

“İLK SOMUT SİYASAL SONUCU”

Sözlerine devam eden Merdan Yanardağ “İYİP, benim tutuklanmamı da bahane yaparak kapağı Cumhur İttifakı havzasına atma hesapları yapmaya başladı. Açık bir “ihanet” sürecine girdi. Benim tutuklanmam 14-28 Mayıs Seçimlerinin kaybedilmesinin ilk somut siyasal sonucuydu.” ifadelerini kullandı.

Düştüğü yerden kalkmak