Merdan Yanardağ, ‘Trump’ın tehdidini’ yorumladı: Efendinin öfkesine benziyor!

Yayın tarihi: 14 Ocak 2019 Pazartesi 7:06 pm - Güncelleme: 14 Ocak 2019 Pazartesi 7:07 pm

ABD Başkanı Donald Trump, “Kürtler’e saldırırlarsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz. 20 millik güvenli bölge kuracağız. Aynı şekilde Kürtler’in de Türkiye’yi provoke etmesini istemiyoruz” dedi.

Gazeteci Merdan Yanardağ, Trump’ın bu açıklamasını “Trump’ın Türkiye’yi tehdit etmesi, bir işbirlikçinin kontrol dışına çıkmasına sinirlenen efendinin öfkesine benziyor” ifadeleriyle değerlendirdi.

Yanardağ, şunları söyledi:

Trump’ın Türkiye’yi tehdit etmesi, bir işbirlikçinin kontrol dışına çıkmasına sinirlenen efendinin öfkesine benziyor. ABD, Türkiye’nin başına bela ettiği AKP’nin öngörülemez, iki yüzlü, takiyeci siyaseti karşısında şaşkınlık yaşıyor.

 

ABD, Erdoğan yönetimi ve küresel gericilik Suriye’de savaşı kaybetti.. ABD çekiliyor, sıra AKP hükümetinde.. AKP yönetimi A. Bilgen’in söylediği gibi tek yanlı Rus ruleti oynuyor, her an Türkiye’nin kafasına sıkabilir.

 

Trump’ın tehdidi üzerine medya destekli efelenmenin sonucu şu; Erdoğan ABD Başkanı’nı aradı, resmi açıklamada, “Türkiye’nin stratejik ortağı ABD’nin, bölgedeki çıkarlarının korunacağı” belirtildi. Yaa!. Ayrıca “güvenli bölge” konusunun da görüşüldüğü açıklandı. Hadise budur!