Merdan Yanardağ, TELE1’i hedef alan yandaş medyaya seslendi: Hesabını vereceksiniz!

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 1:11 am - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 6:59 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, kendisini ve TELE1’i hedef gösteren yandaş medyaya tepki gösterdi. Yanardağ, “ATV, A Haber ve Sabah grubuna sesleniyorum; kimsiniz siz? Kimi ihanetle suçluyorsunuz?” dedi.

İktidar medyası, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı canlı yayında ‘muhalefetin ihanet dili’ başlıklı kolaj video ile TELE1’i ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ı hedef gösterdi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, 18 Dakika programından yandaş medyaya tepki göstererek “Gün gelecek, devran dönecek bu lafların hesabını vereceksiniz.” ifadelerini kullandı.

“SİZİN SERMAYENİZ Mİ, BİZ Mİ KALEMİMİZ Mİ DEĞERLİ GÖRECEĞİZ”

Yanardağ, şöyle konuştu:

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı yandaş medyanın takasında yapılan ortak yayında bana ve TELE1’e saldırdılar. ‘Muhalefetin ihanet dili’ diye bir kavram… ATV, A Haber ve Sabah grubuna sesleniyorum; kimsiniz siz? Kimi ihanetle suçluyorsunuz? İHA’lara, SİHA’lara oyuncak dememe bozulmuşlar. Seyircilerimize durumu anlatmak için kullandığım ifade. Bunlar bilgisayardan yönetiliyor, uzaktan kumanda ile hareket ediyor. Bu bir yazılım. Ağır sanayi diye yutturmaya kalkıyorlar. Bu bir teknoloji ürünü.

Biz bunu söyledik diye Selçuk Bayraktar bize dava açıp tazminata mahkum etti. İstinaf mahkemesine başvurduk. Mahkeme cezayı az bulup ‘yerli ve milli savaş sanayiine hakaret’ dedi. Siz özel bir firmanın bekçisi misiniz, yoksa bağımsız yargı mısınız?

Gün gelecek, devran dönecek bu lafların hesabını vereceksiniz. İhanet içinde olanlar siz olmayasınız? Sizin sermayeniz, paranız mı kuvvetli yoksa bizim fikrimiz, kalemimiz mi değerli göreceğiz. Madem bunu bir kan davasına, intikam davasına çevirdiniz ben bunun peşini bırakmayacağım. Tek bir gücümüz var; fikrimiz ve kalemimiz.

Erdoğan’ın katıldığı programda TELE1 hedef gösterildi