Merdan Yanardağ TELE1’e kurulan kumpasın nedenlerini açıkladı!

Yayın tarihi: 19 Ekim 2022 Çarşamba 4:35 pm - Güncelleme: 19 Ekim 2022 Çarşamba 4:35 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’e verilen 3 günlük ekran karartma cezasının ardından yaptığı paylaşımlarda kumpasın nedenlerini açıkladı.

İktidarın baskı ve sansür aracı RTÜK, TİP Milletvekili Sera Kadıgil’in TELE1’e konuk olduğu programda yaptığı konuşmaları gerekçe göstererek 3 gün ekran karartma cezası verdi.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE1’e kurulan kumpasın nedenlerini sosyal medya hesabında tek tek anlattı. Yanardağ paylaşımlarında,  ” TELE1’in kamusal nitelikli denetimi ve bağımsız yayıncılığı, Anadolu Ajansı ve yandaş medya desteğiyle, karanlık mahfillerde sonuçların değiştirilmesini önledi. saldırmalarının, baskının ve sansürün nedeni budur” ifadelerini kullandı

Yanardağ, TELE1’e kurulan kumpasla ilgili, “Amaç, oyunu bozan ve yeni bir oyun kurma kapasitesine sahip olan TELE1 ekranını karartarak, seçimlerde hile yapacakları bir ortam oluşturmaktır” dedi.

RTÜK bir skandala daha imza attı! TELE1 3 gün karartılıyor

Yanardağ’ın paylaşımları şöyle:

RTÜK bir kez daha istibdat rejiminin sansür aygıtı olduğunu kanıtladı. Sırf Diyanet eleştirildi diye TELE1’e 3 gün kapatma cezası verildi. RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin özel bir kin güdüyor, bunu unutmayacağız. Tele1’in lisansını iptal etmeyi hedefliyorlar.

İktidar, Emevi ideolojisinin kontrolüne giren Diyanet’i dokunulamaz ve eleştirilemez bir kuruma çevirerek, yeni düzenin merkezinde oturtmak istiyor. Oysa, Atatürk’e lanet okuyan bir başkanı olan Diyanet’in, kurumsal ve hukuksal konumu, TÜİK’ten farklı değil. Boyun eğmeyeceğiz.

Türkiye seçime doğru giderken, TELE1 susturularak, asıl Türkiye karartılmak, toplum teslim alınmak isteniyor. Amaç, oyunu bozan ve yeni bir oyun kurma kapasitesine sahip olan TELE1 ekranını karartarak, seçimlerde hile yapacakları bir ortam oluşturmaktır. Çünkü, korkuyorlar.

TELE1, geçen yerel seçimlerde AKP iktidarının oyununu bozdu. TELE1’in kamusal nitelikli denetimi ve bağımsız yayıncılığı, Anadolu Ajansı ve yandaş medya desteğiyle, karanlık mahfillerde sonuçların değiştirilmesini önledi. saldırmalarının, baskının ve sansürün nedeni budur.