Merdan Yanardağ: TELE 1’e bir şey olmayacak yoluna devam edecek

Yayın tarihi: 8 Haziran 2022 Çarşamba 6:45 pm - Güncelleme: 8 Haziran 2022 Çarşamba 6:45 pm

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE 1’e kurulan haciz ve lisans satışı kumpasının detaylarını anlattı. Yanardağ, “TELE 1’e bir şey olmayacak, yoluna devam edecek. Bu engelleri teker teker aşacağız” dedi.

İktidarın sopası haline gelen Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), TELE 1’e verilen fakat kesinleşmemiş cezaların borçlarını işleterek vergi dairesine devretti. TELE 1 ayın 22’sine kadar 1 milyon 820 bin liralık borcu ödemezse haciz ve lisans satışı tehlikesi ile karşı karşıya kalacak.

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, TELE 1’e karşı yapılan haciz ve lisans satışı operasyonu ile ilgili ANKA Haber Ajansı’na konuştu. Merdan Yanardağ şunları dile getirdi:

“Dostlarımızın, TELE 1 izleyicilerinin desteğiyle biz bu kumpası da aşacağız. Bundan hiç kuşkumuz yok. Yani biz TELE 1’i kurda kuşa yem etmeyeceğiz. TELE 1, yayınlarına devam edecek. İzleyicilerimizi dostlarımızı TELE1 ile dayanışmaya çağırdık. Sizin vasıtanızla bir kez daha bunu tekrarlamak istiyorum.

“BU ENGELLERİ TEKER TEKER AŞACAĞIZ”

Haber bizim siyasal tercihlerimize ve felsefi seçimlerimize aykırı olsa bile o haberse, eğer doğruysa TELE 1 bunu ekranlarına taşımaktan hiçbir zaman çekinmedi. Bunu bir görev ve gazetecilik sorumluluğu saydı. Dolayısıyla biz, farklı bir gazetecilik modeli, bir televizyon yayıncılığı yapan Türkiye’deki az sayıdaki medya kuruluşlarından biriyiz. Bize yönelik bu saldırının anlamı da budur, nedeni de budur. Biz, bunu yine dostlarımızın, halkımızın desteğiyle aşacağımızı düşünüyoruz. Nitekim de aşacağız. Yani TELE 1’e bir şey olmayacak, yoluna devam edecek. Bu engelleri teker teker aşacağız.”