Merdan Yanardağ: Sedat Peker’in videosunda yeni olan çok önemli iki iddia var

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2021 Pazar 3:35 pm - Güncelleme: 23 Mayıs 2021 Pazar 4:37 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni gazeteci Merdan Yanardağ, Sedat Peker’in bugün yayınladığı videoyla ilgili, “Peker’in Ağar hakkındaki iddialarını zaten biliyorduk.. Yeni olan çok önemli iki iddia var; Kıbrıslı solcu-muhalif gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesi ve Binali Yıldırım’ın oğlu gemici Erkan Yıldırım’ın Latin Amerika’dan gelen uyuşturucu işindeki rolü.. Savcılar nerede?” diye sordu.

Merdan Yanardağ, Peker’in 7’nci videosunda dikkat çeken yeni iddiaları değerlendirdi.

Sedat Peker dizisinin 7’nci videosunda mekan değişti… İşte Sedat Peker’in son videosundaki iddialar

Yanardağ, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden seri olarak paylaştığı mesajlarında şunları yazdı:

SAVCILAR NEREDE?

“Temkinli yaklaşmak gerekir, ama önemli iddia.. Peker, Kolombiya’dan ve Latin Amerika’dan Türkiye’ye getirilen uyuşturucu olayında Binali Yıldırım’ın oğlunu işaret etti.. Erkan Yıldırım, daha önce hiç yapmadığı gemicilik işine girmiş, “Derin Denizcilik” adlı bir şirket kurmuştu.

Peker’in gündeme getirdiği Kürt mafyasının tasfiyesi ve PKK finansörü diye bazı Kürt iş insanlarının öldürülmesi ise, evet.. Ağar’ın işi diye biliyoruz.. Ağar’ın bir gazete yönetimiyle sohbette, “Benden istediler, yaptım. Hangi yöntemle yapacağımı biliyorlardı” dediği belirtilir.

Peker’in 7. videosunda Mehmet Ağar hakkındaki iddiaları da önemli.. Ama bazıları doğru değil. Örneğin; Uğur Mumcu suikastını İran istihbaratı ve siyasal İslamcılar yaptı. Yakalandılar.. Kıbrıs’taki muhalif gazeteci Kutlu Adalı cinayeti hakkındaki bilgi yeni ve önemli..

Peker’in Ağar hakkındaki iddialarını zaten biliyorduk.. Yeni olan çok önemli iki iddia var; Kıbrıslı solcu-muhalif gazeteci Kutlu Adalı’nın öldürülmesi ve Binali Yıldırım’ın oğlu gemici Erkam Yıldırım’ın Latin Amerika’dan gelen uyuşturucu işindeki rolü.. Savcılar nerede?

GERÇEK FEDAİLER ONLARDIR

Devlet çetelerinin, Ağar’ların, Korkut Eken’lerin operasyonlarında rol alanlar, gerçek vatan hainlerinin koltuklarının altında iş yapanlar, halk düşmanlarına hizmet edenler bu vatanın fedaileri, bu milletin serdengeçtileri olamaz.

Bu vatanın, bu toplumun serdengeçtileri (yani kelle koltukta mücadele edenleri) devrimcilerdir.. Gerçek fedailer onlardır.. Hiçbir karşılık beklemeden bu ülkeyi ve halkı sevenler, hiç çıkar gözetmeden kendini feda ederler, gerektiğinde hayatlarını yakanlar devrimcidir.

Peker’in jargonundaki, “vatanın fedaileri, serdengeçtileri, delileri” kavramlarına takıldım.. Teşkilat-ı Mahsusa’ya gönderme yapıyor. Onlar servet transferi, para, mal, mülk ve kişisel çıkar için değil, gerçekten vatanları için savaştılar. Öldüklerinde beş kuruş paraları yoktu.

ÖRTÜLÜ İDDİALARINA DİKKAT

Peker’in Suriye ve “uluslararası hukuk” konusundaki söylediklerine, örtülü iddialarına da dikkat..

Kendince, AKP liderlerinin “Uluslararası Ceza Mahkemesi”nde “savaş suçlusu” olarak (başka bir olasılıktan söz ediyor olamaz) yargılanabileceklerini söylemeye çalışıyor. İlginç!..