Merdan Yanardağ: Seçime kadar bir dolap çevrilecek beklentisi yüksek

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 1:32 am - Güncelleme: 27 Temmuz 2022 Çarşamba 2:02 am

Merdan Yanardağ TELE1 ekranlarında yayınlanan ’18 Dakika’ programında Levent Göktaş konusunu ele aldı. Yanardağ, Göktaş’a kumpas kurulmuş olabileceğini söyledi.

TELE1 ekranlarında yayınlanan, TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ve Prof. Dr. Emre Kongar’ın sunduğu 18 dakika programında gündeme dair çarpıcı açıklamalar yapıldı. Yanardağ, Levent Göktaş adına açılan sahte hesabı değerlendirdi. Yanardağ, Göktaş’a kurulmuş olma ihtimali olan kumpasta Nuri Gökhan Bozkır ve Hablemitoğlu cinayeti detaylarına dikkat çekti.

“Sanki bir şeyler olacak, seçime kadar bir dolap çevrilecek ve toplum karıştırılacak beklentisi son derece yüksek” diyen Yanardağ, “Levent Göktaş adına sahte bir hesap açıldı bir gün içerisinde 106 bin izleyici geldi. Ailesi başvurdu, avukatları başvurdu Twitter hesabı askıya aldı.  Durum şu: Levent Göktaş Özel Kuvvetler Komutanlığı’nda çalışan önemli bir savaşçı, bir albay ve onu tanıyan herkes büyük bir savaşçı olduğunu, tek başına bir ordu gibi olduğunu, kahraman bir savaşçı olduğunu belirtiyor” ifadelerini kullandı.

“GÖKTAŞ FETULLAHÇILARLA MÜCADELE ETMİŞ BİR İNSAN”

Levent Göktaş’ın FETÖ’ye karşı mücadelesine değinen Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

“Levent Göktaş Cumhuriyetçi, Atatürkçü bir subay ve ordudaki özellikle özel kuvvetlerdeki Fetullahçılara karşı görev yaptığı dönem boyunca da mücadele etmiş bir isim. Bu nedenle de emekli olduktan sonra bir avukatlık bürosu açıyor. Ergenekon davasından tutuklandığı zaman zaten kendisi de avukattı.

NURİ GÖKHAN BOZKIR DETAYI

Olay şudur; Nuri Gökhan Bozkır diye bir adam. Bu adam Özel Kuvvetler Komutanlığı’ndan ‘yüzbaşı’ rütbesindeyken ihraç edilmiş bir isim. Sauna çetesi diye Ankara’da bilinen bir çete var. Bu çete Ankara’da bir saunaya gelen kişilerin uygunsuz fotoğraflarını ve görüntülerini çekerek onlara şantaj yapmakla suçlanan bir çete. Bu olay nedeniyle ihraç ediliyor. Bu ihraç edilmeden önce Levent Göktaş’a bağlı askerlerden biri. Bu kişi daha sonra silah kaçakçılığından yakalanıyor. Bunun üzerine Ukrayna’ya kaçıyor.

HABLEMİTOĞLU CİNAYETİ DETAYI

Şimdi olay şu; bir gazeteci aslında Nuri Gökhan Bozkır’ın Hablemitoğlu cinayetini aslında kendisinin bildiğini hatta bu kişinin tetikçinin adını da bildiğini söylüyor. Bunun üzerine MİT Nuri Gökhan Bozkır’ı getiriyor. Şimdi Nuri Gökhan Bozkır, sauna çetesi olayına karışmış, silah kaçakçılığından aranan, çeşitli suçları olan kriminal bir tip. En azından iddialar böyle. Öyle anlaşılıyor ki, bir kumpas kurulduysa eğer (benim birçok veriyle desteklenebilecek güçlü bir varsayımım) seni buradan kurtarabiliriz eğer Levent Göktaş hakkında bu konuda ifade verirsen deniyor. Çünkü bir kumpas hazırlandığı belli. Bu da bazı isimlerle beraber Levent Göktaş’ın da adını veriyor. Levent Göktaş gidiyor, ifade veriyor ve hakkında tutuklama talebi de olmadan, adli tedbir de olmadan evine geri dönüyor. İkinci kez hakkında bir arama kararı çıkartılınca Levent Göktaş ortadan kayboluyor” dedi.