Merdan Yanardağ, Nevşin Mengü’ye gerçekleri anlattı

Yayın tarihi: 4 Eylül 2020 Cuma 2:03 am - Güncelleme: 4 Eylül 2020 Cuma 2:03 am

Gazeteci Nevşin Mengü, kendi YouTube sayfasında bugün gazeteci Merdan Yanardağ’ı konuk etti.

 

Merdan Yanardağ: Bir süredir Tele1’e yönelik sistematik bir kampanya yapılıyordu. Operasyon işareti veren bir kampanyaydı bu. Saldırı vardı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bir süre önce Tele1 hakkında soruşturma açılacağını ilan etti. Nedeni şu; Batman’daki malum tecavüz olayı nedeniyle, bizim yaptığımız yayınların, kendilerini rahatsız ettiği anlaşılıyor. Biz İçişleri Bakanlığının tutumunun, tecaüz ve insanların özgürlüklerinden mahrum eden birinin adli makamlar, mahkemeler tarafından kayrılmaya yol açabileceğini, bu nedenle dikkatli bir dil kullanılması gerektiğini söyleyen haberler yapmıştık. Bunlar yasal olarak suç değil. Aslında yerinde bir uyarıydı. Bunları bahane ederek Tele1’e karşı bir husumet oldukları belliydi. Bir kampanya başlattılar. İktidara yakın, gazeteciler, ki gazeteci demek doğru mu olur bilmiyorum ama trolleşmiy gazeteciler bir kampanya başlattılar.
Biz bunların tamamını püskürttük. Kontrol dışı bir medya grubu olarak Tele1’in susturulması düşünülmüş olacak ki, sık sık RTÜK ceza gönderdi. Medyanın yüzde 95’ini ele geçirmelerine rağmen bu yetmiyor.

Nevşin Mengü: Sizin Abdülhamit eleştirinizden sonra mı oldu?

Merdan Yanardağ: Abdülhamit ile ilgili söylediklerimiz şey, aslında Cumhuriyet’in kurucularının söylediklerinden farklı değil. Bir istihbdat yönetimi kurdu. Vatan Şairi Namık Kemal’i sürgüne gönderiyor. Mustafa Kemal’i 4 kez tutuklatan birinden söz ediyoruz.

Nevşin Mengü: Gerekçi olarak ne söylendi, halkı din ve düşmanlığa gibi bir şey okudum.

Merdan Yanardağ: Ceza buradan verilmedi. Bir siyasal eleştiriydi. Diyanet’ten geldi ceza. Cemil Kılıç’ın yayınında, Diyanet İşleri’in mezhepçi bir anlalyış yürüttüğü söylendi. Bunun Diyanet’e yakışmadığını söyledi. Ceza buradan geldi. Ekranda yazan ceza bu.Diyanet’i eleştirilemez bir konuma dönüştürmeye çalışıyorlar. Burası büyük bir özveri ile kurulmuş bir kanaldır. Borçlarına karşı dervaldık.

Bana FETÖ’cü demek istediler. Kumpas davasından hapis yattığımı unuttular.
Bu da işe yaramayınca RTÜK’e devreye soktular.