Merdan Yanardağ Levent Gültekin’e arşiv görüntüleriyle yanıt verdi

Yayın tarihi: 19 Nisan 2022 Salı 12:31 am - Güncelleme: 19 Nisan 2022 Salı 12:45 am

TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, bir televizyon programında kendisi hakkında “10 yıldır bana hakaret ediyor” diyen Halk TV programcısı Levent Gültekin’e arşiv görüntüleri ile yanıt verdi. Yanardağ’ın açtığı arşiv görüntülerinde Gültekin’in 2019 yılında TELE 1’in sabah programına katıldığı görüldü.

Levent Gültekin, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın Cumhurbaşkanlığı kriterleri hakkındaki açıklamasını hedef alarak bir elin Demokrat Parti Lideri’ne bu sözleri söylettiğini iddia etmişti. Ardından Merdan Yanardağ da Gültekin’in açıklamasını eleştirmişti.

Levent Gültekin, katıldığı bir televizyon programında TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın kendisine 10 yıldır hakaret ettiğini iddia etti. Merdan Yanardağ ise 18 dakika programında Gültekin’e arşiv görüntüleri ile yanıt verdi. Yanardağ’ın açtığı arşivlerde 2019 yılında Levent Gültekin’in TELE 1’in programına katıldığı görüldü. Yanardağ’ın açıklamasından öne çıkanlar şöyle:

“HALK TV İLE DERDİMİZ YOK”

“Levent Gültekin sadece Halk TV’de değil çıktığı bazı yerlerde de bize laf yetiştirmeye çalışıyor. Hatırlayalım Levent Gültekin’i ve Halk TV’yi biz neden eleştirdik. Halk TV ile bir derdimiz yok. Levent Gültekin demiş ki benim üzerimden Halk TV’ye saldırılıyor. Yok, öyle bir şey yapmıyoruz.”

“Tartışmamız Halk TV ile değil sizinle. Ama Halk TV bunu kendi üzerine alınmış. Kendisi bilir. O halde Halk TV de bu projenin bir parçası demektir. Biz neden itiraz ettik buna? Levent Gültekin, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal’ın bir paylaşımına hakarete varan bir değerlendirme yaptı.”

“LEVENT GÜLTEKİN’İN SÖZLERİ 6’LI MASAYI DAĞITIR”

“Fındık kadar beyniniz olsa bu lafları kullanmazsınız, siz 6’lı masayı dağıtmak mı istiyorsunuz” gibi laflar etti. Asıl bu lafların kendisi 6’lı masayı dağıtır. Levent Gültekin’in iddiaları hakkında Gültekin Uysal dedi ki ben 6’lı masada hiç kimseyi hedeflemiyorum. Bir de Levent Gültekin diyor ki Halk TV’de Gültekin Uysal için, “Onda bunları biri söyletiyor. Kimin söylettiğini de biliyorum. O masadaki biri söyletiyor” diyor.”

“Kim var o masada, Kemal Kılıçdaroğlu var Meral Akşener var bir de Temel Karamollaoğlu var. Eğer eski AKP’liler Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan’ı çıkartırsanız geriye üç kişi kalıyor. Sonra Gültekin Uysal açıklama yaptı dedi ki ben onları hedeflemiorum. Başka bir şey demeye çalışıyorum. Söylemek istediği şey şuydu: AKP’nin 20 yıllık iktidar döneminde sorumluluk almamış olmak seçilebilir olmak, AKP iktidarı döneminde devr-i sabık haline getirilen cumhuriyeti yeniden kurma yetisine sahip olmak.

“TÜRKİYE İKİ AKP’Lİ ADAYDAN BİRİNE MAHKUM DEĞİL”

Biz de dedik ki bu ilkelerin altına imzamızı atarız. Levent Gültekin bu sözleri söylediği zaman biz de programda dedik ki hiçbir saygısızlık yapmadan. Bu yanlıştır, Türkiye iki AKP’li adaydan birine mahkum değil. Türkiye yeni bir Ekmeleddin İhsanoğlu vakasına hazır değil. Biz buna izin vermeyiz, karşı çıkarız. Levent Gültekin karşılık verdi. “Siz de şunu yaptınız, Süleyman Soylu’nun karşısına çıktınız.” Ne diyorsun ya!”

“Daha sonra Levent Gültekin dedi ki, “Bir kanal bizi hedefe koydu. Beni koyabilirler, ben alışığım. O kanalın genel yayın yönetmeni 10 yıldır bana hakaret ediyor.” Hayır öyle bir şey yok, yapmıyoruz. Ve devam ediyor, “Onunlar ilgili tek bir olumsuz cümle kurmadım ama ben muhafazakar camiayı terk ettiğim için olmadık hakaretler yaptı.” Bu da yalan. Tartışacaksanız kaytarmadan, kıvırmadan, mertçe tartışmak lazım.”

ARŞİVLERİ AÇTI

Aksine biz bu arkadaşı desteklemişiz. 2019 yılında kanalımıza davet etmişiz. 26 Haziran 2019’da TELE 1’e davet etmişiz. Yani dediği gibi 10 yıldır pna hakaret edip küfür ediyor değiliz. Nereden çıkardıysa bunu. Onun dışında ben 2 sene önce 18 Dakika programında bir yazısında doğru bir tespit yaptığı için kendisinden bahsettim. Demem o ki Levent Gültekin doğru söylemiyor.

“BİZ LEVENT GÜLTEKİN’İ NEDEN ELEŞTİRDİK?”

Biz Levent Gültekin’i neden eleştirdik.Abdullah Gül’ün adını telaffuz ederek aday olabileceğini söyledi. Başından itibaren de Millet İttifak’ını ve 6’lı masayı eleştiren, onun içine müdahale eden, iktidar dururken muhalefeti eleştiren, CHP’yi ve İYİ Parti’yi eleştiren ve hatta hakaret eden bir üsluba sahip. Asıl 6’lı masaya müdahale eden ve dağıtmaya çalışan Levent Gültekin ve içinde program yaptığı televizyon kanalı.

Yanardağ’dan Gültekin’e: Siz Abdullah Gül’ü Cumhurbaşkanı yapmak istediniz buna geçit vermeyeceğiz