Merdan Yanardağ: Kıytırık Arap ilçelerinde kapı kapı dolanıp para dileniyor!

Yayın tarihi: 15 Şubat 2022 Salı 9:30 pm - Güncelleme: 15 Şubat 2022 Salı 9:30 pm

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, iki günlük resmi ziyaret için Birleşik Arap Emirlikleri’nin (BAE) başkenti Abu Dabi’ye giderek çeşitli anlaşmalar imzaladı. “Yeni bir dönem başlatıldığını” ifade eden Erdoğan’ın BAE hamlesini yorumlayan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Yap işlet devret ile her yeri beşli çeteye peşkeş çektikleri için artık kaynak yok. Kıytırık Arap ilçelerinde kapı kapı dolanıp para dileniyor” dedi.

TELE1’de yayınlanan 18 Dakika’da gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gazeteci Merdan Yanardağ, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın BAE ziyareti hakkında konuştu. Yanardağ, “Yap işlet devret ile her yeri beşli çeteye peşkeş çektikleri için artık kaynak yok. Kıytırık Arap yerlerine… Bir dönem Osmanlı’nın ancak sancağı, yani ilçesi durumunda olan Arap şeyhliklerine gidip kapı kapı dolaşarak para dileniyor” diye konuştu.

“Ama kendi halkının sağlığı için cimri ve sorumsuz davranıyor. 300’ü aşkın ölüm bir alarm halidir” diyen Yanardağ, Covid-19 kaynaklı ölümlere dikkat çekerek ülke genelinde yeterli önlem alınmadığına da dikkat çekti.

CANLI YAYINA NEDEN EVDEN KATILDIĞINI AÇIKALDI

Öte yandan canlı yayına neden evden katıldığına ilişkin kendisine birçok soru geldiğini belirten Merdan Yanardağ, bu konuya ilişkin de açıklama yaptı. PCR testinin negatif çıktığını ifade eden Yanardağ şöyle konuştu:

“Ben Covid değilim sadece bir şüphe var. Çevremde çok yakınımdaki insanlar pozitif olduğu için tedbiren kendimi iki gün için kapattım. Kendi çapımda bir karantina uygulamaya çalışıyorum. Bu nedenle evden katılıyorum. Ayrıca yaptırdığım PCR testi de negatif çıktı. Umuyorum ki yarın sabah test yaptırıp akşam tekrar stüdyoda olacağım. TELE1 zaten çok sınırlı bir kadroyla bıçak sırtında yayın yapıyor. İşimiz çok, basın özgürlüğü mücadelesinde üzerimize düşen görev çok fazla. Aşırı tedbirli davranıyoruz ama Türkiye’nin en büyük talihsizliği AKP döneminde bu salgına yakalanmasıdır”

Soylu’nun 15 Temmuz’un faili dediği BAE’ye Erdoğan kardeş ülke dedi