Merdan Yanardağ: İktidarın bir yıllık ömrü var, Siyasal İslam kaybetti

Yayın tarihi: 26 Ağustos 2019 Pazartesi 1:39 pm - Güncelleme: 26 Ağustos 2019 Pazartesi 7:04 pm

3. Edremit Kitap gününde bugün son güne girildi, fuarda onlarca yazar kitabını imzalatırken, önemli başlıklar altında tartışmalar da gerçekleştirildi.

Gazeteci Necdet Saraç’ın yönettiği ve “Siyasette yeni dönemde neler olacak” başlıklı söyleşide TELE 1 televizyonu Genel yayın Yönetmeni ve yazar Merdan Yanardağ “bu iktidarın siyasi ömrü tükendi, bir yıllık ömürleri var” dedi.

AKP’nin yönetemediğine ve kendi içinde giderek büyüyen çatlağa dikkat çeken Merdan Yanardağ şunları söyledi:

Ahmet Davutoğlu “Terörle mücadele defterleri açılırsa birçok insan, insan yüzüne çıkamaz” dedi bu çok önemli ve ağır bir suçlama. Davutoğlu’nun vurguladığı dönem 7 Haziran ile 1 Kasım arası en kritik dönemlerden birini kapsıyor. Davutoğlu konuşmalı. Bu iddianın üzerine gidilmeli. Mevcut iktidar siyasi ömrünü tamamladı. Uzunca bir süredir yönetemiyordu, 23 Haziran sonrası bu daha da derinleşti. Bu iktidarın ömrü bir yıl, iktidar sanıldığı gibi güçlü değil. Siyasal İslam da kaybetti. Bu iktidardan kurtulmak için daha cesur olmak gerekiyor. Türkiye’nin demokratikleşmesi için mücadeleyi her alanda büyütmek gerekir…

İstanbul seçimlerini değerlendiren CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Kahramanlara da, kahramanlaştırılmalara da karşıyım. Eğer varsa kahraman varsa bu bize inanan 16 milyon İstanbulludur” dedi.
“Siyasette yeni dönemde neler olacak” başlıklı söyleşide konuşan Merdan Yanardağ ise “bu iktidarın siyasi ömrü tükendi” dedi.

Kaftancıoğlu: Sahici ve samimi olduk

Edremit İlçe Başkanı Fatih Yusuf Yılmaz’ın yönettiği toplantıda CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı ve CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “Yerel yönetimler ve siyaset” başlığında seçim sonuçlarını konuştular.

Çok büyük bir izleyici kitlesinin katıldığı ve sık sık alkışlarla kesilen söyleşide CHP Balıkesir İl Başkanı Serkan Sarı “31 Mart ve 23 Haziran’da başardığımız gibi bugün de ülkemizi talan eden bir iktidara karşı mücadele ederek birlikte başarabiliriz” dedi.

Konuşmasına Edremit Kitap Fuarı’nın önemini vurgulayarak başlayan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu “çıkışın olmadığı, çaresiz kaldığımı hissettiğim anlarda okuduğum kitaplarda umudun hiçbir zaman tükenmediğini gördüm. İnsanların hayal ettikçe hikayeler yazdıklarını, yazdıkları hikayelere inandıkça da o hikayelerin gerçeğe dönebildiğini gördüm” dedi.

Cehennem mutluluğu

Edremit Eğitim Sen yöneticisi Kemal Yadırgı’nın yönettiği günün ilk söyleşisinde Evrensel Gazetesi ekonomi yazarı Bülent Falakaoğlu, “Türkiye bir büyürken en üstekiler üç kat büyüdü. İktidar en alttakileri de kredi kartıyla mutlu etti ama bu rüya bitti. Dünyanın en uzun çalışan ülkelerinden biri Türkiye. 1,5 milyon kişi haftada 72 saat çalışıyor. Yılda 2 bin kişi ekmek peşinde çalışırken ölüyor.
Sendikalaşmada yüzde 6’ya indi. Adeta cehennem mutluluğunda yaşıyoruz.
Köprüler, yollar, havayolları gibi övünülen bütün yatırımlar başımıza bela oldu” dedi.

Emine Bulut son değil!

“Bu ülkenin kendi kadınına yönelik savaşı devam ediyor. Özgecan’ın kaçırıldığı minübüste, belki kadın düşmanı zihniyet en önde ama hepimiz de en arka koltuktaydık. Bu savaşı sessizce izliyoruz” diyen Birsen Temir Saraç, arka arkaya üç etkili kadınla söyleşi yaptı.

Sanatçı ve yazar Nilüfer Açıkalın kadın ve yazın bağlantısı kurarken, Türk edebiyatının önemli ismi İnci Aral “1990’lı yıllarda yazdığım kitaplarda bugünleri anlattım. İnsanları ve hayatı sevmeli” dedi ve kadın cinayetlerinde kadına bakışın belirleyici olduğunu vurguladı.

“Anneler çocuklarını şiddet ve otoriter bir şekilde yetiştiriyor. Kız erkek ayrımı yapıyorlar, ortaya hastalıklı zihinler çıkıyor. Bu sürpriz değil” diyen gazeteci ve yazar Mine Kırıkkanat “Türkiye’nin yedi bölgesini, Kıbrıs’ın nerede olduğunu bile bilmeyen cahil bir nesil yetişiyor. Erkekler kadınlardan korkuyor” dedi.