Merdan Yanardağ: Hrant Dink’in katilleriyle kol kola anma toplantısı düzenlediler

Yayın tarihi: 29 Eylül 2021 Çarşamba 9:11 pm - Güncelleme: 29 Eylül 2021 Çarşamba 10:11 pm

18 Dakika programında gündemi değerlendiren Merdan Yanardağ, Hrant Dink davasında alınan kararı değerlendirdi. Yanardağ, “Kadere bakın ki Hrant Dink’in dostları, Hrant Dink’in katilleriyle kol kola Hrant Dink’i anma toplantıları düzenlediler” diye konuştu.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink’in öldürülmesine ilişkin davadan dosyası ayrılan firari sanıklara ilişkin davada, firari sanıklar Zekeriya Öz ile Ekrem Dumanlı’nın kaçak sayılma şartları oluştuğu gerekçesiyle mal varlıklarına el konulmasına karar verildi. Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, şunları söyledi:

“Ahmaklar sürüsüne dönüşen bazı liberaller, Ekrem Dumanlı ile birlikte Aydın Enginler Oya Baydarlar, Hasan Cemaller, Ahmet Altanlar, Mehmet Altanlar, merkez medyanın bir çok yazarı, kanaat önderi Hrant Dink’i anma toplantıları düzenlemediler mi? Orada birçok insan samimi bir biçimde oradaydı. Tamamını tenzih ederim. Kadere bakın ki Hrant Dink’in dostları, Hrant Dink’in katilleriyle kol kola Hrant Dink’i anma toplantıları düzenledi. Ya bu cemaat, Türkiye’nin Liberal aydınlarının aklıyla nasıl alay etmiş ya? İlkokulu dışarıdan bitirmiş bir vaiz, salya sümük vaazlar veren bir örgüt sizin aklınızla, bu ülkenin aklıyla alay etti. Buna kapılmayan bizim gibi insanları da “Darbeciler”, “Ergenokoncular” diye suçlamaktan utanmadınız”

 

Erdoğan kendi makam aracını vermişti! Zekeriya Öz’ün mal varlıklarına el kondu