Merdan Yanardağ: Halk iradesini sahtekarlıkla yönlendirmek istiyorlar

Yayın tarihi: 26 Mart 2024 Salı 9:09 pm - Güncelleme: 26 Mart 2024 Salı 9:13 pm

Haber: CEREN URAL

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanradağ, AKP’nin ortaya attığı CHP – DEM Parti arasındaki protokol kumpasına sert tepki gösterdi. Yanardağ geçmiş seçimleri de hatırlatarak, “Halk iradesini iki yüzlülükle sahtekarlıkla el koyma, yönlendirmek içi kullanıyor bu yöntemleri” dedi.

Yerel seçimlere sayılı günler kala AKP kumpas planlarını devreye soktu. CHP ve DEM Parti arasında imzalandığı iddia edilen bir protokol metni sosyal medyada dolaşıma sokuldu. İmza altında isimleri bulunan, CHP İStanbul İl Başkanı Özgür Çelik, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Ekrem İmamoğlu, DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Meral Danış Beştaş ve DEM Parti İstanbul İl Eş Başkanları  Murat Kalmaz ve Gonca Yangöz imzaların kendilerine ait olmadıklarını söyledi.

AKP kendini aştı! Bu kez sahte imzayla protokol yalanına sarıldılar

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, söz konusu protokol kumpasını 18 Dakika programında sert sözlerle eleştirdi. Söz konusu metinde yer alan imzaların kriminal incelemeye gerek duymadan sahte olabileceğinin anlaşılacağını söyleyen Yanardağ, “İmza sahipleri bunun sahte olduğu söylüyor. İmzaların orijinaline bakıldığı zaman çıplak gözle bile anlaşılıyor. Bu sahte belgelerin, -ki sahte bildiriler afişler de basılıyor. CHP imzasıyla, İmamoğlu imzasıyla” dedi.

“20  YILDIR SEÇİMLER ŞAİBELİ”

Yanardağ 2007 sonrası yapılan seçimlerin şaibeli olduğunu söyleyerek, “AKP ve mevcut iktidar 20 yıldır dürüst bir seçim yapmıyor. Halk iradesini iki yüzlülükle sahtekarlıkla el koyma, yönlendirmek içi kullanıyor bu yöntemleri. 14-28 Mayıs seçimlerinde CHP genel Başkanı’nı Kandil’de gösteren montaj bir video yayınladılar. Bunun böyle olduğu Recep Tayyip Erdoğan itiraf etti. ” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: TELE1