Merdan Yanardağ, Erdoğan ve Bahçeli’nin Akşener planını deşifre etti

Yayın tarihi: 13 Nisan 2024 Cumartesi 9:16 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2024 Cumartesi 9:16 pm

Haber: Ceren Ural

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ siyaset gündemine dair çarpıcı değerlendirmelerini anlatırken AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Bahçeli’nin Akşener planını deşifre etti

31 Mart yerel seçimlerinde büyük oy kaybı yaşayan İYİ Parti seçimli kurultay kararı alırken Genel Başkan Meral Akşener de aday olmayacağını açıklamıştı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de Akşener’e partisinin başında kalması çağrısında bulunmuştu.

TELE1’de 18 Dakika programında açıklamalarda bulunan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ AKP’li Cumhurbaşkanı ve MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener için yaptığı olası planı canlı yayında deşifre etti.

Merdan Yanardağ’dan beşinci parti konumuna geçen MHP için net iddia: İlk seçimde baraj altı kalacak

Merdan Yanardağ açıklamasında ” Devlet Bahçeli’nin uyarılarının altında yatan Sayın Erdoğan’ın uyarılarının altında yatan bu dalgayı kesmek, yani İYİ Parti Truva Atı işlevini sürdürebilirse eğer Meral Akşener gibi bir liderlikle, iktidardan kaçan oyun İYİ Parti’ye yönelebilme ihtimalini de düşünmüş olabileceklerini değerlendiriyorum ben. Bir Trabzon ( Ekrem İmamoğlu’nun Trabzon konuşması) ilçesinde bu kadar büyük bir kalabalığın toplanmış olması bu dalganın yayılacağını gösteriyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ