Merdan Yanardağ: Ekşioğlu, Peker’in bahsettiği yazılımı ancak kaçak getirmiş olabilir

Yayın tarihi: 30 Haziran 2021 Çarşamba 9:44 am - Güncelleme: 30 Haziran 2021 Çarşamba 7:56 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Sedat Peker’in yazılım programı iddiasıyla ilgili, “Ekşioğlu bu yazılımı ancak kaçak getirmiş olabilir. Başka türlüsü mümkün değil” dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker, sosyal medya hesabından EKBA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Cihan Ekşioğlu’nun İsrail’den 3 milyon dolara satın aldığı yazılımı, devlete 50 milyon dolara sattığını iddia etmişti. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Peker’in o iddiasını değerlendirdi.

Yanardağ, sosyal medya hesabından konuyla ilgili, “İsrail’den almış yazılımı. İşte bu imkansız. İmkansız çünkü, MİT, İsrail’den bu yazılımı resmi olarak satın almak istedi, Mossad’ın itirazı ile verilmedi. Ağzını tutamayan Ekşioğlu, olay medyaya yansıyınca, yazılımı kendilerinin geliştirdiğini ileri sürdü. Kimse inanmadı ve bu iddiaya kargalar bile güldü. Peki ne oldu? Olan şu; Ekşioğlu bu yazılımı ancak kaçak getirmiş olabilir. Başka türlü olması mümkün değil” ifadelerini kullandı.

Yanardağ’ın değerlendirmeleri şöyle:

“Sedat Peker çok önemli bir olayı açıkladı.. Cihan Ekşioğlu, MİT’e WhatsApp yazışmalarını, konuşmalarını ve Twitter’ı izleyebilecek bir yazılım satmış. Kim bu adam? Bodrum Paramount Hotel’e “çöken” ilk isim olduğu belirtiliyor. İsrail’den almış yazılımı. İşte bu imkansız. İmkansız çünkü, MİT, İsrail’den bu yazılımı resmi olarak satın almak istedi, Mossad’ın itirazı ile verilmedi. Ağzını tutamayan Ekşioğlu, olay medyaya yansıyınca, yazılımı kendilerinin geliştirdiğini ileri sürdü. Kimse inanmadı ve bu iddiaya kargalar bile güldü. Peki ne oldu?

“EKŞİOĞLU İSMİ ÖNEMLİ”

Olan şu; Ekşioğlu bu yazılımı ancak kaçak getirmiş olabilir. Başka türlü olması mümkün değil. 3 milyona alıp MİT’e 50 milyon liraya sattığı belirtiliyor, ama bu para lira değil, 50 milyon dolar da olabilir. Daha akla yakın. Çünkü, İsrail’in kimseye vermediği özel bir yazılım. Muhalif kesimleri izlemek, etkisizleştirici önlemler almak, siyasi istihbarat toplamak gibi nedenlerle bu para iktidar tarafından belli ki veriliyor. Ekşioğlu ismi önemli.. Çünkü, siyaset-mafya-ticaret-medya vb. çokgeninin merkezindeki asıl isimlerden biri.

“BENCE İSRAİL DE YENİ ÖĞRENDİ”

Cihan Ekşioğlu, İstanbul’da Beykoz Konakları’nda oturuyor. Site içinde padişah kaftanıyla dolaştığı söyleniyor. Dedikodu da olabilir, ama acayip bir durum. Paramount Hotel’in ilk sahibi Atilla Uras’ın kızı V. Yasemin Uras’ın otele tankla girdi dediği kişi de bu. Bu ismi yazın. Evet bu ismi not edin, çünkü; Sezgin Baran Korkmaz’ın sahip olduğu her şey, neredeyse, önce Cihan Ekşioğlu’nun elinden geçmiş. Tuhaf bir durum değil mi? Bu yazdıklarımın büyük bölümü Sedat Peker’in paylaşımlarında yok. Ama en kritik açıklamayı o yaptı. Bence İsrail de yazılımın MİT’in eline geçtiğini yeni öğrendi.”

TIKLAYIN – Sedat Peker isim vererek FETÖ Borsası’nı anlattı

TIKLAYIN – Sedat Peker’den valiliğe düzeltme