Merdan Yanardağ: Cumhuriyet içinde yaşayıp yaşamayacağımıza karar vereceğiz

Yayın tarihi: 18 Ekim 2023 Çarşamba 1:12 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2023 Çarşamba 1:12 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, “Bu ülke önümüzdeki yüzyılı bir cumhuriyet ve demokrasi içinde yaşayacak mı yaşamayacak mı? Önümüzdeki bir iki yılda vereceğimiz karar bu” dedi.

AKP Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu’nun sözleri üzerine yaptığı yorum kurgu video ile bağlamından koparıldıktan sonra tutuklanan ve 101 gün cezaevinde tutulduktan sonra tahliye edilen TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, okurlarıyla buluşarak kitaplarını imzaladı.

Şahkulu Sultan Vakfı’nın 4. Kitap Fuarı’na katılan Merdan Yanardağ, burada bir konuşma yaptı.

Yanardağ, Türkiye’nin baskıcı bir iktidarla karşı karşıya kaldığını, 14-28 Mayıs Seçimleri’nin adil ve demokratik bir süreçte yapılmadığını ve Türkiye’nin bir-iki yıl içinde demokrasi ve cumhıriyet içinde yaşayıp yaşamayacağına karar vereceğini söyledi.

“UMUT KRİZİNDEN ÇIKMAK GEREKİYOR”

Toplumda derin bir umut krizi olduğunu ve buradan çıkmak gerektiğine vurgu yapan Yanardağ şu ifadeleri kullandı:

“Bir Emevi ideolojisini, bir Muaviye inancını bu topluma din diye dayatmaya çalışan bir Siyasal İslamcı iktidarla karşı karşıyayız. Maalesef geçen seçimleri şu ya da bu şekilde aldılar fakat öyle bir ortam var ki adil ve demokratik bir seçim yapılmış da kazanılmış gibi konuşuluyor. Toplumda derin bir umut krizi olduğunu düşünüyorum. Öncelikle buradan çıkmak lazım. Adil bir yarışta, mert bir mücadelede kazanılmış bir seçim yok önümüzde. Öncelikle bunu görmek ve tespit etmek gerekiyor. Siyasal mücadele hiç olmadığı kadar önem kazanmış durumda. Partilerinize kızabilirsiniz, küsebilirsiniz, karamsarlık duygusu sizi kuşatmış ve teslim almış olabilir ama önümüzde kısa bir süre sonra bir seçim daha var. O seçimin adil ve demokratik bir biçimde yapılması için elimizden gelen her şeyi ortaya koymalıyız. Bu ülke önümüzdeki yüzyılı bir cumhuriyet ve demokrasi içinde yaşayacak mı yaşamayacak mı? Önümüzdeki bir iki yılda vereceğimiz karar bu.”

Özgür Özel’den TELE1’e “geçmiş olsun” ziyareti