Merdan Yanardağ, Boşnaklarla ilgili sözlerine açıklık getirdi

Yayın tarihi: 20 Ağustos 2021 Cuma 8:33 pm - Güncelleme: 20 Ağustos 2021 Cuma 8:33 pm

TELE1’de yayınlanan 4 Soru 4 Yanıt programında konuşan Merdan Yanardağ, programın dün akşamki yayınında Boşnaklarla ilgili sarf ettiği sözlerin yanlış anlaşıldığını ifade ederek, sözlerine  açıklık getirdi. Yanardağ, “Üzdüğüm bütün Boşnak kardeşlerimden özür diliyorum. Ben başka bir gerçekliğe işaret etmeye çalıştım” diye konuştu.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, dün 4 Soru 4 Yanıt’ta Boşnaklarla ilgili değerlendirmelerine açıklık getirdi. Boşnak yurttaşlara seslenen Yanardağ şunları söyledi:

“Boşnak kökenli yurttaşlarımı hiç istemeden üzmüşüm ki çok severim onları. Türkiye’nin aydınlanma ve modernleşme sürecinde çok önemli rol oynadıklarını sürekli söylerim. Ben Boşnakları Müslümanlığı zaman içinde benimsemiş Slavlar olduğunu söylemiştim. Slavlar tabii geniş bir halk. Buna Boşnak yurttaşlarımız, dostlarımız tepki gösterdi. Çok üzüldüklerini söylediler. Ben de çok üzüldüm. Ben de tekrar baktım ve araştırdım. Üzdüğüm bütün Boşnak kardeşlerimden özür diliyorum. Ben başka bir gerçekliğe işaret etmeye çalıştım”