Merdan Yanardağ: Anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu’nun reddettiği 5’li çete İYİ Parti’de reddedilmemiş

Yayın tarihi: 24 Kasım 2023 Cuma 1:56 pm - Güncelleme: 24 Kasım 2023 Cuma 1:56 pm

İYİ Parti‘de üst düzey istifaların ardından ortaya çıkan ‘kayıp para‘ krizi büyüdü. TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, para kavgasının büyüdüğü İYİ Parti’yle ilgili “Öyle anlaşılıyor ki Kılıçdaroğlu’nun reddettiği beşli çete, İYİ Parti’de reddedilmemiş. İtiraflardan anlıyoruz. Durmuş Yılmaz, Aytun Çıray, Bahadır Erdem söyledi” dedi.

Üst düzey istifaların yaşandığı İYİ Parti’de ‘kasadaki kayı para skandalı’ siyasetin gündemine oturdu. Dikbayır, parti kasasında 16 milyon TL’lik bir açık olduğunu iddia ederken, partiden yapılan açıklamada ise bu iddialar yalanlandı. Ancak İYİ Parti’de sular durulmuyor. Partinin, disiplin kuruluna sevk ettiği Dikbayır’ın gündeme getirdiği yeni iddialar krizi daha da alevlendirdi.

‘AKŞENER’İN OĞLU PARA DAĞITTI’ İDDİASI

Dikbayır, Akşener’in oğlunun seçimlerin ardından para dağıttığını öne sürerek, “Seçim bitti, Fatih Akşener kendi ekibine 7-8 poşetle 200’er bin lira para dağıttı” dedi.

Dikbayır şunları söyledi:

“Fatih Akşener, evime geldi. Ben aslında bu dönem aday olmayacaktım. Gördüğüm başka şeylerde vardı ama bu son damla olmuştu. Ben siyaset defterini o gün kapatmıştım. Ama Fatih Akşener, 2-3 saatten fazla oturdu. ‘Ben bir şey istemiyorum, siyaset sahnesini kapatacağım’ dedim. Akşener’in oğlu, ‘Bunu biz anlatamayız’ dedi. Ben de ‘Anlatırım, bir hastalık bahane ederim, işimi gücümü bahane ederim, sessiz sedasız bırakmak istiyorum’ dedim. Genel başkanın yalnız kalacağını söyleyince aday oldum. Seçim sürecinde genel başkanla birlikte çalıştım. Genel başkanın yanında olmam gerekiyordu ama Sakarya’da da olmam gerekiyordu. Sonra Sakarya’da olamayınca eşim bir adaymış gibi 3. sıra milletvekilimizin yanında aday gibi çalıştı, benim yokluğum konuşulmasın diye. Orada da kırıcı şeyler, hak etmediğimiz şeyler söylendi.”

Dikbayır: Akşener’in oğlu 7-8 poşetle 200’er bin TL dağıttı

MERDAN YANARDAĞ: İTİRAFLAR BEŞLİ ÇETE İLE İLİŞKİ KURULDUĞUNU GÖSTERİYOR

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ da 18 Dakika’nın dünkü yayınında söz konusu iddiaları yorumladı.

Beşli çetenin 14-28 Mayıs seçimleri öncesinde, CHP ile temas kurmaya çalıştığını ancak Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu talebi reddettiğini hatırlan Yanardağ, “Ama öyle anlaşılıyor ki İYİ Parti’de reddedilmemiş. İtiraflardan anlıyoruz. Durmuş Yılmaz, Aytun Çıray, Bahadır Erdem söyledi” dedi.

Yanardağ, şunları söyledi:

“Beşli çete, CHP ile bağ kurmaya çalıştı Kılıçdaroğlu reddetti. Ama öyle anlaşılıyor ki İYİ Parti’de reddedilmemiş. İtiraflardan anlıyoruz. Durmuş Yılmaz, Aytun Çıray, Bahadır Erdem söyledi. Özgür Özel yönetimi, Meral Akşener ve İYİ Parti konusunda çok dikkat etmeli. İYİ Parti’nin kurucularından biri olan eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz, kayıp paranın nerelerde, hangi hesaplarda olduğunu bildiğini söylüyor. Yurt dışında bazı hesaplarda olduğunu öne sürüyor.”

İYİ Parti Disiplin Kurulu’ndan Ümit Dikbayır kararı

SEÇİM ÖNCESİNDEKİ SÜREÇ YENİDEN GÜNDEME GELDİ

Yaşanan kriz, yeniden seçim sürecini akıllara getirdi. Akşener, 6’lı Masa’nın temsilcileriyle yaptığı görüşmede Kılıçdaroğlu’nun adaylığına karşı çıkan tek genel başkan olmuştu. Akşener, görüşmenin ardından yaptığı zehir zemberek açıklamalarla masadan kalkma kararı aldıklarını açıklamıştı.

Akşener masadan kalktı

AKŞENER’İN MASADAN KALKMASINDA BEŞLİ ÇETE Mİ ETKİLİ OLDU?

Beşli çete ile İYİ Parti arasında ilişki olduğuna yönelik iddialar son dönemde siyaset kulislerinde sık sık konuşulmaya başlandı. 14-28 Mayıs seçimlerinde Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu beşli çeteye kapıları kapatırken, bu günlerde para skandalının ortaya çıktığı İYİ Parti’de bu temaslara olumlu yanıt verilmiş olma ihtimali üzerine “Akşener, Kılıçdaroğlu’nun beşli çeteye karşı bir tavır sergilediği için mi masadan kalktı” sorusu yeniden gündeme getirdi.

Ümit Dikbayır’ın iddiasına Akşener’in özel kalemi Esma Bekar’dan yanıt

 

Kaynak: TELE1