Merdan Yanardağ: AKP’den kurtulmanın yolu Cumhuriyet İttifakı ile mümkündür

Yayın tarihi: 16 Haziran 2024 Pazar 4:34 pm - Güncelleme: 16 Haziran 2024 Pazar 4:34 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Gazeteci-Yazar Merdan Yanardağ’ın Wiesloch kentinde verdiği ‘Gezi Direnişinden Günümüze, Türkiye’deki Siyasal Gelişmeler, Özgür Basın ile Dayanışma’ başlıklı konferansı yoğun ilgi gördü.

Wiesloch Alevi Kültür Merkezi’nin düzenlediği, açılış konuşmasını Wiesloch Alevi Kültür Merkezi Başkanı Sultan Demir’in yaptığı konferansa, Baden Württemberg Eyaleti CHP Birliği Başkanı Cengiz Yavuz, Avrupa Alevi Birlikleri Federasyonu İnanç Kurulu Başkanı Ecevit Emre, Sivil Toplum Örgütü Temsilcileri ve çok sayıda vatandaşımız katıldı.

Umudun Adı Gezi sloganı altında yapılan konferansta, Merdan Yanardağ “AKP iktidarından, Siyasal İslam’dan kurtulmanın yolu CHP’nin, sosyalistlerin, ilericilerin aydınların oluşturduğu Cumhuriyet İttifakı ile mümkündür. Cumhuriyet İttifakı ile Türkiye’nin bu gerici Erdoğan AKP iktidarından kurtulmak mümkündür” dedi.

Adalet ve demokrasi mücadelesi ile ülke gündemi ve son siyasi gelişmeleri anlatan, AKP iktidarından kurtulmak için siyasal mücadelenin cesaretle yapılması gerektiğini, bunun bir zorunluluk olduğunu söyleyen Yanardağ “Tarihsel görev ise cumhuriyeti laik, demokratik ve devrimci temellerde yeniden kurmaktır. Devrimci demokratik bir cumhuriyet için yürütülecek mücadele, güncel bakımdan solu kitlelerle yeniden buluşturacaktır. Türkiye’yi toplumcu bir cumhuriyete taşıyacak yol da budur.” diye konuştu.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş aşaması, yakın tarihin gerçeklikleri, bağlantıları ve olayların arka planlarını da anlatarak tarihe bir yolculuk yapan Yanardağ sözlerini şöyle tamamladı: Cumhuriyeti laik, demokratik ve devrimci temellerde yeniden kurmak tarihsel görevdir. Erdoğan-AKP iktidarından kurtulmak için ülkenin demokratik ve ilerici güçlerinin cesareti, direnişi ve yürütülecek mücadelenin kararlılığı çok önemlidir. Türkiye’nin önünde iki yol var; ya özgürlükçü, eşitlikçi bir yola evirilecek, ya da Gericiliğin, faşizmin, yobazların olduğu bir yola evirilecek.

Merdan Yanardağ toplantının ikinci bölümünde toplantıya katılanların soruları yanıtladı, daha sonra Kutsal Kısır Döngü, İslamo Faşizm, Cumhuriyet’in Sonbaharı ve İçtihad Kapısı kitaplarını imzaladı.

Merdan Yanardağ’dan muhalefete erken seçim çağrısı

Kaynak: HABER MERKEZİ