Merdan Yanardağ’dan Abdülkadir Selvi’ye: Palavracı

Yayın tarihi: 18 Ocak 2022 Salı 10:33 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2022 Çarşamba 9:02 am

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’nin ‘muhalif medyanın bir araya gelip İmamoğlu’nu cumhurbaşkanı adayı olarak parlattığı’ yönündeki iddialarına yanıt verdi.

Yanardağ, “Son günlerde böyle bir palavra ortaya atıldı. Bazı yandaş medya mensupları, Abdülkadir Selvi’yi özellikle işaret edelim, kendisi yandaş televizyon kanallarının vazgeçilmez yorumcusu. Sanki CHP’nin içinde bir kavga varmış havası yaratmaya çalışıyorlar” dedi.

Son günlerde gündeme gelen, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun muhalif medya tarafından ‘parlatılmaya’ çalışıldığı iddialarına TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’dan yanıt geldi. Yanardağ, söz konusu iddiaların hiçbir mantıklı gerekçeye dayanmadığını belirterek, söylenenleri ‘palavra’ olarak nitelendirdi.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi’ye de sert çıkan Yanardağ konuşmasında şunları söyledi:

“Bizim TELE1 olarak yaptığımız şey şu, bağımsız bir medya kuruluşu olarak mücadele ediyoruz. Bunun demokratik bir sorumluluk olduğunu düşünüyoruz. Bir partide kimin aday olup olmayacağını o partinin kendisi değerlendirecektir. Bizim ulaştığımız haberler, Kemal Beyin CHP adayı olacağı yönünde. Biz bu bilgiyi sizle paylaştık. Bu bizim yorumumuzu yansıtmıyor. Son günlerde böyle bir palavra ortaya atıldı. Bazı yandaş medya mensupları, Abdülkadir Selvi’yi özellikle işaret edelim, kendisi yandaş televizyon kanallarının vazgeçilmez yorumcusu. Sanki CHP’nin içinde bir kavga varmış havası yaratmaya çalışıyorlar. Neymiş biz diğer medya kuruluşları ile bir araya gelmiş bir toplantı yapmışız. Valla ben öyle bir toplantıya katılmadım.”

Merdan Yanardağ Uğur Mumcu Devrim ve Demokrasi Şehitlerini Anma Programı’na katılacak