Merdan Yanardağ Abdülkadir Selvi’nin yazısını yorumladı: Yeni bir rota mı çizmeye çalışıyor?

Yayın tarihi: 17 Nisan 2024 Çarşamba 9:04 pm - Güncelleme: 17 Nisan 2024 Çarşamba 9:04 pm

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, yandaş Abdulkadir Selvi’nin Osman Kavala’nın tutukluluğuna değindiği yazısını yorumladı. “Selvi yukarıdan bilgi alır” diyen Yanardağ, “AKP yeni bir rota mı çizmeye çalışıyor?” sorusunu yöneltti.

Abdulkadir Selvi, ‘Erdoğan ne mesajlar verecek Değişim başarılacak mı’ başlıklı yazısında, Gezi davasında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılan Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının eleştirip “Türkiye’ye ne yararı var?” diye sordu.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ’18 Dakika’ programında Selvi’nin yazısını yorumladı. Yanardağ şunları söyledi:

“BU BİR İTİRAF”

Abdulkadir Selvi’nin yazısı içeriden bir yazı. Diyor ki, ’AKP yeniden reformcu kimliğine dönmeli. Osman Kavala’nın bu kadar uzun süre hapis tutulması, gezicilerin bu kadar süre hapiste tutulmasının bir faydası yok’ diyor. Bu bir itiraf! Siyasi sebeplerle Osman Kavala, Can Atalay ve diğer arkadaşlarımız hapiste tutuluyor.

Abdulkadir Selvi yukarıdan bilgi alır. Seçim yenilgisinin ardından Erdoğan yeni bir rota mı çizmeye çalışıyor? ‘Özgür efendi’ dediğine ‘sayın’ demeye başladı. Bir görüşme gerçekleştirecekler. Kutuplaştırılmış, millete hakaret eden, parmak sallayan, bir diktatör gibi profil vermenin AKP’ye de fayda sağlamayacağı anlaşıldığı için Erdoğan kendine yeni bir rota çizmeye çalışıyor.

Saray’ın kalemi Selvi: Kavala’nın hapiste tutulmasının Türkiye’ye ne yararı var?

Kaynak: TELE1