Mercedes G-Class 2024’te yollarda yerini alacak

Yayın tarihi: 28 Eylül 2022 Çarşamba 8:30 am - Güncelleme: 27 Eylül 2022 Salı 10:11 am

Mercedes CEO’su Ola Källenius, geçtiğimiz yıl konsept araç olarak tanıttıkları elektrikli Mercedes G-Class’ın 2024’te yollarda yerini alacağını açıkladı.

Hatırlayacağınız gibi Alman otomobil devi Mercedes, 2019 yılında, Mercedes G-Class’ın sıfır-emisyon bir elektrikli versiyonunun geleceğini açıklamıştı. O günden beri beklenen otomobil, sonunda gerçeğe dönüşüyor. Mercedes, aracın piyasaya sürüleceği tarihi belirledi.

Elektrikli Mercedes G-Class’ın prototipini geçtiğimiz yılın sonbahar aylarında şirketin Avusturya’daki test alanında test eden Mercedes CEO’su Ola Källenius, performansından bir hayli memnun kaldığı aracın, 2024 bitmeden yollara çıkmış olacağını açıkladı.

Mercedes G-Class

 

Şu anda neredeyse tüm otomobil üreticileri gibi Mercedes de elektrikli otomobil alanına önemli yatırımlar yapıyor. Ancak elektrikli G-Class, şirket için oldukça özel bir araç. Çünkü bu araç şirketin elektrikli SUV pazarındaki en önemli temsilcilerinden biri olacak. Bildiğiniz gibi elektrikli SUV pazarı gitgide büyüyen bir pazar. Piyasadaki elektrikli SUV’ların sayısı önümüzdeki yıllarda hızla artacak. Bunun en belirgin örneklerinden biri, lüks otomobilleriyle tanıdığımız Ferrari’nin bile bu trende ayak uydurup geçtiğimiz günlerde ilk elektrikli SUV modeli Purosangue’i tanıtması oldu.

Ola Källenius tarafından yapılan açıklamayla birlikte elektrikli G-Class’ın 2024’te üretime geçeceği kesinleşmiş olsa da aracın çıkışı için net bir tarih henüz açıklanmadı. Aynı şekilde aracın teknik özellikleri ve fiyatı da şimdilik belirsizliğini koruyor. Ancak bu detayların yakın zamanda netlik kazanması bekleniyor.

The Last of Us dizisinden ilk fragman