Mercedes fabrikasında büyük hasar oluştu

Yayın tarihi: 6 Ocak 2021 Çarşamba 7:00 am - Güncelleme: 5 Ocak 2021 Salı 5:40 pm

Mercedes çalışanı işten çıkarılınca dayanamayıp çok büyük bir zarar yaşattı. Üretim bandı nedeniyle işsiz kalan adam öfkesini robotik teknolojiden almaya çalıştı. İşte merak edilen tüm detaylar.

İspanya’da Mercedes çalışanı işten çıkarılınca tahmin edilenin de ötesinde bir tepki verdi. Açıkçası hiçkimse bu kadar da ileriye gidebileceğini düşünemedi. İlk olarak bu adamın neden işten çıkarıldığına bir bakalım.

Üretim bantları, günümüzde son derece hızlı üretim yapılması için büyük avantaj sunuyor. Fakat seri üretime geçilmesi aynı zamanda birçok kişinin de işten çıkarılmasına neden oldu. Bunlardan birisi de genç bir işçi oldu.

Bu genç adam işten çıkarıldığını duyar duymaz yaklaşık 20 kilometre ötede bulunan buldozeri çaldı ve fabrikaya daldı. Mercedes EQV, V-Class ve Vito gibi modeller onun ilk hedefleri arasında yer alıyordu. Araçların çok önemli bir bölümünü ezmeye başladı.

Mercedes

38 yaşındaki bu genç işçi robotik üretim bandına gidemeden olduğu yerden alaşağı edildi. Böylece zararın boyutları çok büyük seviyelere gelmeden durdurulmuş oldu. Eğer üretim bandına ulaşsaydı muhtemelen haftalarca buralar kapalı kalacaktı. Fabrikanın güvenliği onu son anda durdurdu.

Mercedes şirketi tarafından uygulanan üretim politikaları, uzun bir süredir tartışılıyordu. Özellikle de toplu işten çıkarmalar işçilerin öfkesine neden oluyordu. Üretim bandında çok daha fazla gelir edebilen Mercedes gibi otomotiv şirketleri, aynı zamanda işçilerin hayatlarını da olumsuz etkiliyebiliyor.

Bu işçinin protesto amacı ile yaptığı saldırıda 2 milyon euro civarında bir zarar tespit edildi. Şirket işçiye dava açtı ve bu zararın karşılanmasını istedi. Peki sizce Mercedes bu konuda nasıl bir yol izlemeliydi? Önerilerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.